Sit alanı boşaltılacak

Sit alanı boşaltılacak Eski Muhtar Hasan Hüseyin Özkan ve oğlu Mehmet Özkan'ın Kayabükü Mahallesi'nde doğal sit alanına yapılan özel ağaçlandırmadan dolayı açtığı dava sonucuna göre sit alanı boşaltıl

Sit alanı boşaltılacak

Eski Muhtar Hasan Hüseyin Özkan ve oğlu Mehmet Özkan’ın Kayabükü Mahallesi’nde doğal sit alanına yapılan özel ağaçlandırmadan dolayı açtığı dava sonucuna göre sit alanı boşaltılacak.

Doğal sit alanı boşaltılacak

Eski Muhtar Hasan Hüseyin Özkan ve oğlu Mehmet Özkan’ın Kayabükü Mahallesi’nde doğal sit alanına yapılan özel ağaçlandırmadan dolayı açtığı dava sonucuna göre sit alanı boşaltılacak.

Kayabükü Mahallesi’nde Uçansu Şelalesi yanında bir kısmını 1. derece doğal sit alanı olan 61 dönüm arazinin cevizlik yapılması sonucu mağdur olan eski muhtar Hasan Hüseyin Özkan ve oğlu Mehmet Özkan, hukuk savaşını kazandı. Yolun özel ağaçlandırma sahasını kiralayanlar tarafından kapatıldığı için kendileri tarlalarına ulaşmak için dereden geçmek zorundan kalan Özkan, sit alanının boşaltılacağını söyledi. 2013 yılında ormandan kiralanan ve bir kısmı doğal sit alanı olan ağaçlık 7 Eylül 2020 gününe kadar yasal sınırlarına çekilecek.

KAMUYA KAZANDIRILMASINI BEKLİYORUZ 

Mehmet Özkan, “Gündoğmuş Orman İşletme’nin tanımış olduğu boşaltma kararı 7 Eylül 2020 tarihinde dolmuş olacak. Kiracı Yakup Aktoy’un araziyi halen boşaltmadığını görüyoruz. Gündoğmuş Orman İşletme, belirtilen tarihe kadar tel örgülerini belirlenen sınıra çekmediği tespit edilirse görevlilerin bizzat tel örgülerini yıkıp belirlenen tarihte uygulamayı yerine getirmez ise sahanın tamamının iptali için dava açacağını ve gerekli işlemleri yapacaklarını tarafımıza söylediler. Biz de sabırla doğal sit alanının kamuya kazandırılmasını bekliyor ve bu durumun sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” dedi.

DOĞAL YAPIYA ZARAR VERDİ

Kiralanan doğal sit alanı içerisinde doğal yapıya zarar verildiğini ve doğadaki yabani hayvanların zehirlendiğini iddia eden Hasan Hüseyin Özkan, şunları söyledi: “Bölge içinde bulunan kiralık alanın su kaynağı olan Alara ırmağına yakın olmasından kaynaklı yabani hayvanların geçiş güzergahı olması nedeniyle bölgede yaşamsal faaliyeti olan yabani hayvanlar araziye atılan zehirli ilaçlar nedeniyle zehirlenerek ölüyor. Aynı zamanda arazi bitki örtüsü de kuruyor. Bunu herkes gözüyle görebilir. Yakup Aktoy'un yağmur sularının doğal akışına müdahale etmesi sebebiyle de arazide derin çatlaklar oluşmuş durumda. Heyelan da söz konusu. Arazi burada eğimli ve dik olduğu için burada büyük bir kayma oluşumu başlamış. Yağmur suları bir an önce eski güzergahına döndürülmesi gerekiyor.” – Mesut Uygur