Skandal iddia

Skandal iddia Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in HİZMET-İŞ Sendikası'na bağlı yaklaşık 30 işçiyi işten çıkarmaya çalıştığı iddiası gündeme bomba gibi düştü

Skandal iddia

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in HİZMET-İŞ Sendikası’na bağlı yaklaşık 30 işçiyi işten çıkarmaya çalıştığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Adı geçen işçilerin belediye önünde mesai doldurmak için beklemeleri de iddiaları güçlendiren nokta oldu.

Geçmiş dönemlerde de birçok defa siyasi kararları ile dikkat çeken Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, bu defa da bir skandala imza attı. İddiaya göre HİZMET-İŞ Sendikası’na bağlı işçilere mobing yapan Özeren, sözlü olarak işçilerin iş haddini sonlandırdığını dile getirdi. Hatta bir iddiaya göre 10 işçi baskı ile sendikadan istifa ettirildi. Sendikadan istifa etmeyenlere ise işten çıkarma baskısı devam ediyor. Noterden çıkışlarının verildiği bilgisi ise gündeme gelen başka bir iddaa konusu oldu.

SÖZLEŞME İMZALAYIN BASKISI

Sendikaya üye olan işçilerin 6 aylık sözleşmeye imza atmasını talep eden Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, sözleşmeye imza atmayan işçilere “Tasını tarağını toplasın bıraksın gitsin” dediği ise ilçede ayrı bir iddaa konusu oldu. Yine iddialar arasında yer alan bir diğer konu ise Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in damadı Emre Başsoy ve yeğeni Hasan Özeren’in de HİZMET-İŞ’e üye olduğu halde aynı baskıya maruz kalmaması oldu.

BELEDİYE ÖNBÜNDE NÖBET TUTTULAR

Belediye Başkanı ile işçiler arasında 1 haftadır devam eden süreç 28 Temmuz Perşembe günü belediye önünde işçilerin direnişi ile sonuçlandı. HİZMET-İŞ Sendikası’ndan istifa etmeyen 26 işçi Gündoğmuş Belediyesi önüne gelerek mesai nöbetine başladı. Konuyla ilgili yasal başvuruları yapacaklarını dile getiren işçiler konuyu AK Parti Milletvekili İbrahim Aydın’a kadar taşıdılar.

AYDIN BÖLGEYE GELDİ

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın yaşanan süreç nedeniyle bölge halkının sorunlarını dinlemek için Gündoğmuş’a geldi. Cuma günü Gündoğmuş’a gelen Aydın, öncelikli olarak yangında büyük zarar gören Senir Mahallesi’ndeki çalışmaları inceledi.

İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

Bir dizi temaslar için ilçede bulunan Ak Parti Antalya Millet Vekili İbrahim Aydın, Gündoğmuş Belediyesi işçilerinin talebi üzerine işten çıkarılan ve işten çıkarılma iddaası ile tehdit edilen işçiler ile Gündoğmuş Ak Parti İlçe Teşkilatında bir araya geldi. Görüşmede işçilerin taleplerini ve sorunlarını tek tek dinleyen Aydın, sorunun çözümü için ilgili il başkanlığı, belediyenin bağlı olduğu bakanlığa ve yerel yönetimlere ileteceğini belirtti. Aydın, çözüm için elinden gelen bütün gayreti göstereceğini ifade ettiği belirtildi. HİZMET-İŞ Sendikası Antalya İl Başkanı 29 Temmuz 2022 günü konu ile ilgili Gündoğmuş’a gelerek işçilerin haklarını savunmak ve korumak için Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ile bir araya gelerek görüşmelere başladı.

ANLAŞTILAR İDDASI

Edinilen bilgiye göre Antalya HİZMET-İŞ Sendikası İl Başkanı Muhammet Kandil Talha ile görüşen Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, sendikaya üye oldukları için istifaya zorlanan ve sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan işçilerin sendika üyeliklerden istifa etmeleri doğrultusunda belediyedeki işlerine geri dönebilecekleri konusunda sendika başkanı Kandil ile anlaşmaya varıldığı iddaa edildi.

DAMAT İLE YEĞENİN DURUMU MERAK KONUSU OLDU

Başkan Özeren ile Sendika İl Başkanı Talha’nın anlaşma iddalarının ardından gözler HİZMET-İŞ Sendikasına üyelikleri devam eden Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in damadı Emre Başsoy ve yeğeni Hasan Özeren’nin üzerine çevrildi.

Haber: Mesut Uygur