Son "GÜLEN" iyi güldü

Son 'GÜLEN' iyi güldü Gündoğmuş'ta yerel seçimler sonucunda adaylık yarışını kazanan isim Cumhur İttifakının ortak adayı AK Parti Adayı Ali Gülen oldu. Coşkulu karşılamada Cumhuriyet meydanında konuşan Gülen, ' Mazbatayı alır almaz gelin taleplerinizi söyleyin, hizmete hazırız' mesajı verdi.

Son “GÜLEN” iyi güldü

Gündoğmuş’ta yerel seçimler sonucunda adaylık yarışını kazanan isim Cumhur İttifakının ortak adayı AK Parti Adayı Ali Gülen oldu. Coşkulu karşılamada Cumhuriyet meydanında konuşan Gülen, “ Mazbatayı alır almaz gelin taleplerinizi söyleyin, hizmete hazırız” mesajı verdi.

ADAYLAR KENDİ MAHALLERİNDE OYLARINI KULLANDI

Cumhur İttifakı’nın adayı Gündoğmuş Belediye Başkan adayı Ali Gülen, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için oyunu kendi Mahallesi olan Ortaköy’de 1025 nolu sandıkta kullanırken, Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Nurettin Sönmez Narağacı Mahallesi’ndeki 1023 Nolu sadıkta, İYİ Parti adayı Mehmet Ali Gürses 1018 Nolu sandık olan Karaköy Mahallesi, Saadet’in adayı ise 1019 Nolu Kayabükü Mahallesi’nde oylarını kullandı.

EN BÜYÜK HEZİMET CHP VE SADET’TE

31 Mart seçimlerinde Gündoğmuş’ta büyük heyecana sahne olmuştu. İlçe genelinde belediye başkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Ali Gülen ve İYİ Parti adayı Mehmet Ali Gürses kendi mahallelerinde birinci çıkarken, Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Nurettin Sönmez ile Sadet Partisi adayı Mehmet Özkan’ın oy kullandıkları sandıktan hezimet çıktı. Kesin olmayan sonuçlara göre Gülen, 221 seçmenin bulunduğu Ortaköy Mahallesi’nde 183 geçerli oyun 144’ünü aldı. Gürses, 129 oya sahip Karaköy’de 115 geçerli oyun 97 alarak en yakın rakibine 84 oy fark atmış oldu. 208 seçmenin bulundu Narağacı Mahallesi’nde ise 174 oy geçerli sayılırken CHP’nin adayı kendi mahallesinde ve kendi sandığında 11 oy fark yedi. (84-73). 252 oyun kullanıldığı Kayabükü’nde 197 oy geçerli sayılırken Özkan kendi mahallesi’nde sedece 5 oy alabildi. Bu sonuçlar ile Sönmez ve Özkan seçmenlerinin oylarını rakiplerine kaptırarak hezimete uğramış oldular.

 

MECLİSTE AK PARTİ ÜSTÜNLÜĞÜ

31 Mart Yerel Seçimleri'n de sandıkların ardından sonuçlar netleşti. Binlerce seçmenin katılımıyla gerçekleşen seçimde, belediye başkanı ve muhtarlar belirlendi. Gündoğmuş'ta 7 bin 80 seçmenden 6 bin 521'i sandık başına giderek oy kullandı. Geçerli sayılan 5 bin 836 oydan sonra, seçimde 685 oyun geçersiz sayıldığı belirtildi. AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Ali Gülen, 2 bin 394 oy alarak %41,2'lik oy oranına ulaştı. AK Parti'nin ardından en çok oy alan CHP Adayı Nurettin Sönmez %28,73'lük oy oranıyla bin 677 oy elde etti. İYİ Parti Adayı Mehmet Ali Gürses ise beklentilerin altında kalarak %27'lik oranla bin 576 oy aldı. Saadet Partisi Adayı Mehmet Özkan 40 oy, DEVA Partisi Adayı Mehmet Eser 37 oy ve Yeniden Refah Partisi Adayı Ali Rıza Köse ise 26 oy aldı. Belediye meclis üyelerinin dağılımı ise AK Parti'den 4 meclis üyesi ve bir kişilik kontenjandan toplam 5 meclis üyesi ile oluştu. CHP ve İYİ Parti'den ise mecliste 2'şer üye bulunduracak.

GÜNDOĞMUŞ SEÇİMİNİ YAPTI

Seçim sonuçlarının ardından bayram yerine dönen Gündoğmuş’ta Ak Parti taraftarları büyük bir coşku ile Gülen’in kazanmasını kutladı. Gülen, teşkilat üyeleri ile birlikte kendisine destek olan halka teşekkür ederek, Gündoğmuş'a hizmet etmek için kararlı olduğunu vurguladı. Eleştirilere açık olduğunu belirterek, seçmenlerine karşı sorumluluklarının bilincinde olduğunu ve hizmet süresince onları mahcup etmemek için çaba göstereceğini söyledi.

ANTALYA KIPKIRMIZI!

Antalya genelinde ise Gündoğmuş ve İbradı’da AK Parti kazanırken, Kumluca’da DP, diğer tüm ilçelerde ise CHP kazandı.  Büyükşehir'de de mevcut başkan Muhittin Böcek bir dönem daha göreve seçildi. CHP'den aday olan Böcek, %48.64'lük oy oranıyla büyük bir destek gördü. Rakibi AK Parti Adayı Hakan Tütüncü ise %40,2'lik oy oranında kalarak seçimi ikinci sırada tamamladı. Muhittin Böcek toplamda 705 bin 062 oy alarak, bir dönem daha Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Hakan Tütüncü ise 580 bin 037 oy alarak seçimi tamamladı. 

'PARA DEGİL DOST KAZANDIM'

Seçmenin kendisine olan desteklerinden dolayı da minnettarlığını ifade eden Gülen," Allah'a şükürler olsun. Bu seçmeni arayıp bulacağım. Bana bir hafta önce bir amca telefon açtı. "Ali Gülen sana para göndereyim mi? "diye sordu. Teşekkür ettim. Benim dostlarla yiyip içecek kadar param var. Seçimi de bitirdik, kimseye 25 kuruş borcum yok. Kimseden 25 kuruş da almadım. Ama çok zengin değilim. Bu millet para kazanırken ben dost kazandım. Özellikle gençlere söylüyorum. Biz kazandık, sevindik. Bu sevinç bize yeter. Üzülen arkadaşlarımızı daha fazla üzmeyeceğiz.

'HERKES DERDİNİ SÖYLESİN'

İnşallah mazbatamızı aldıktan sonra herkesten rica ediyorum. Herkes gelip tebriğini yapacak, derdi neyse söyleyecek. Biz de bu millete besmele çekip hizmet etmeye başlayacağız. Gündoğmuş'u şu anda herkes konuşuyor. Gündoğmuş sözünün arkasında durdu. Ben size tekrar teşekkür ediyorum. Ayağınıza ve yüreğinize sağlık.

BAYRAM YERİ GİBİYDİ

Ali Gülen'in konuşmalarının ardından ortalık adeta bayram yeri gibiydi. Coşkulu kalabalık alkışlar ıslıklar eşliğinde kutlama yaptı, havai fişekler patlatıldı. Gündoğmuş halkının sevinci objektiflere yansıdı. – Mesut Uygur

Son “GÜLEN” iyi güldü