Su krizi büyüyor

Su krizi büyüyor Sosyal tesislerdeki su krizini göletteki düzenekle giderdiklerini söyleyen Özeren, amacı dışında kullanıldığı için sayacı söken ASAT'ın geri adım attığını ancak kendisinin kabul etmed

Su krizi büyüyor

Sosyal tesislerdeki su krizini göletteki düzenekle giderdiklerini söyleyen Özeren, amacı dışında kullanıldığı için sayacı söken ASAT’ın geri adım attığını ancak kendisinin kabul etmediğini aktardı. Daha sonra ASAT genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarını makamında ağırlayan Özeren, “Görüşmenin faydalı olup olmadığı sonra belli olacak. Ekibe duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

‘ASAT geri adım attı ben kabul etmedim’

Sosyal tesislerdeki su krizini göletteki düzenekle giderdiklerini söyleyen Özeren, amacı dışında kullanıldığı için sayacı söken ASAT’ın geri adım attığını ancak kendisinin kabul etmediğini aktardı.

Gündoğmuş’ta su krizi sürüyor. İçerisinde yürüyüş yolları, çocuk parkı, kamelya ve barbekü alanlarının bulunduğu Gölbaşı Sosyal Tesisleri'nin suyunun kaçak olduğu ve amacı dışında aşırı kullanıldığı gerekçesi ile kesildi. ASAT ekipleri tesislerin su sayacını dahi söktü. Belediye Başkanı Mustafa Özeren, Konuyu önceki hafta önce sosyal medyadan paylaştığı video, daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında gündeme taşıdı.

Mecliste konuyu gündeme taşımasına karşın sorunun çözülmemesi üzerine ise Özeren çareyi kurdurduğu sistemle göletten tesislere su sağlamakta buldu. Özeren, İyi Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya'nın konuyla ilgili ASAT'a talimat verdiğini iddia etti. Çatalkaya konuyla ilgili gerekçe olarak ise ilçede su sıkıntısı yaşanmasını gösterdi.

BENİ CEZALANDIRMIYORLAR  

Yaşananlara tepki gösteren Başkan Özeren, “Ne bir ikaz etmek var ne de sayacı mühürlemek. Direkt gelip sayaç sökülmüş. Tesisin bulunduğu Fatih Mahallesi'nde sosyal tesisin çevresinde 9 tane bahçe abonesi verilmiş. İnsanlar daha yeni dikilmiş zeytin fidanı suluyor. Ama ben sosyal tesislerde vatandaşı içme suyu olarak kullanacakları suyu alamıyorum ASAT'tan. İnsanlar bu tesislere çocuklarıyla geliyor. Elini yıkayacak, su içecek, abdest alacak, tuvalete gidecek ama su yok. Burada beni cezalandırmış olmuyorlar, vatandaşlarımızı cezalandırıyor” diye konuştu.

İLÇEDE GENEL SU SIKINTISI VAR

İlçedeki göletten 10 bin lira bir masraf ile kurdurulan düzenek sayesinde tesislere su verilmeye başlandığını anlatan Özeren, "Biz bu göleti yaptığımız zaman muhalefet dalga geçmişti. Biz göleti yağmur sularını ve tahliye sularını biriktirmek için yaptık. Şimdi 460 bin ton su depoluyoruz" dedi. Özeren, su sorununun çözülmesinin ardından ASAT'ın geri adım attığını ve su sayacını yeniden takmak istediklerini ama bu kez de kendisinin kabul etmediğini söyledi. İlçede genel bir su sıkıntısının olduğunu belirten Özeren, belli bir yüksekliğin üstündeki evlere gece herkes uyuduktan sonra suyun geldiği belirtildi. Özeren, “İlçemizde en düşük kodumuz 860 metre en yüksek kodumuz ise 960 metre. 900 metreden yukarıdaki evlere şuanda su çıkmıyor. Bu durum yaklaşık 1 aydır sürüyor” dedi. – Haber Merkezi

RA-1- ASAT ile görüştü

ASAT genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarını makamında ağırlayan Özeren, ziyaretten fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşarak “Konuyu siz tahmin edersiniz. Görüşmenin faydalı olup olmadığı sonra belli olacak. Ekibe duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.