Su sorunu Meclis'te

Su sorunu Meclis'te Belediye Başkanı Özeren, Gölbaşı Sosyal Tesisleri'nde kaçak su kullanıldığının tespit edilmesinin ardından tesislerde fazla su tüketildiği gerekçesiyle sayacının sökülmesi konusunu

Su sorunu Meclis’te

Belediye Başkanı Özeren, Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde kaçak su kullanıldığının tespit edilmesinin ardından tesislerde fazla su tüketildiği gerekçesiyle sayacının sökülmesi konusunu Büyükşehir Meclisi’ne taşıdı.

Su sorununu meclise taşıdı

Belediye Başkanı Özeren, Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde kaçak su kullanıldığının tespit edilmesinin ardından tesislerde fazla su tüketildiği gerekçesiyle sayacının sökülmesi konusunu Büyükşehir Meclisi’ne taşıdı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısında Gündoğmuş ile ilgili bazı sorunları Ağustos meclisinde dile getirdiğini ve sorular yönelttiğini hatırlatan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ise, ilçenin su sorununun çözülmesini istedi. Özeren, “O günkü sorularımdan ASAT ile ilgili olanlara yazılı cevap geldi. Kaynarca ile ilgili verilen cevaba sevindik ama Gelessandra ve Nurçek ile ilgili cevaplar hem muhtarları, hem vatandaşları hem de bizleri tatmin etmedi. Orada muhtarların herhangi bir talebi olmadığı söylendi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in benim de bulunduğum muhtarlarla toplantıda talepler sözlü olarak alındı ve kaydedildiğini ben biliyorum. Bilhassa Gelessandra ve Gündoğmuş merkezle ilgili su kaynağının yetersiz olmasından dolayı su sıkıntısının çözümü için yazılı olarak talepte bulunmuştuk. Gürlevik Yaylasında hemen hemen Gündoğmuş’un tüm coğrafyasını besleyecek bir su kaynağı var. 500 metre sonra bir düdene akıp gidiyor. Doğru dürüst faydalanılmıyor. Çevresindeki yaylaların içme suyu oradan alınıyor. Yaz-Kış akan bir kaynak. Orası kot farkından dolayı 700 metreye yakın yarmanın yapılması gerektiği ve masraflı olmasından dolayı reddedilmişti” dedi.

 “20’DEN FAZLA SU KAYNAĞI VAR”

“Yukarı Gelessandra’nın sırtını dayadığı dağda, bizim Yaylacık dediğimiz yerde 20’den fazla güçlü su kaynağı var” diyen Özeren, “Bu su 25-30 tane aile tarafından ferdi olarak kullanılmakta. Suyun çıktığı kaynaklar orman arazisi veya mera. Buralarda bir boru takan suyu getirmiş. Aşağıda vatandaş susuzluk çekerken, yukarıda bunlar akıyor. Hem sulamaya hem de içme suyuna yönelik büyük bir su deposu veya depo hacminin üstünde bir çalışma yapılarak suların toplanması ve orada suyu sahiplenenleri de mağdur etmeden suyun kontrol altına alınarak dağıtılmasını talep etmiştik. Bunlar hep sözde kaldı. Yazılı olarak da ileteceğiz” açıklamasında bulundu.

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI TALİMAT VERMİŞ

 “Bilhassa merkezde su sıkıntısı olduğu için belediyemize ait sosyal tesislerin suyu kesilmesini bırakın sayacı söküldü” diyerek İYİ Parti İlçe Başkanı’nın talimatıyla sayacın söküldüğünü iddia eden Özeren, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben bunu sosyal medya hesabımdan paylaştım. Vatandaşlar da ciddi şekilde tepki gösterdi. Bildiğim kadarıyla hukuksuz ama ben yargı ile falan uğraşmayacağım. Sayın Genel Müdür’e resimleriyle beraber ilettim. Yaptığım araştırmada maalesef ASAT Genel Müdürü, Şube Müdürü veya ASAT yetkilisi herhangi bir yetkilinin değil de İYİ Parti İlçe Başkanı’nın talimatıyla sayacın sökülmesi beni çok üzdü. Siyaset adına, hizmet adına üzdü. Biz sebebini öğrenmek istedik. Çiçek ve çimen suladığımız için. Yukarıda içme suyu sıkıntısı çekilirken aşağıda çiçek ve çimen sulamanın doğru olmayacağı. Ona da tamam dedik. Biz başımızın çaresine bakarız, suyumuzu taşırız dedik ama yaptığım bir araştırmada benim tespitlerime göre 20’ye yakın bahçe abonesi verilmiş. Kapalı ortamda olmayan, olan da var. 2019 Nisan ayından sonra Gündoğmuş Fatih Mahallesi’nde kaç tane bahçe su abonesi verilmiştir? öğrenmek istiyorum. Gündoğmuş mahallelerinin içme suyu kaynaklarının artırılmasıyla ilgili herhangi bir çalışma yapılacak mı, yapılmakta mıdır? Öğrenmek istiyorum. Yol çalışmalarıyla ilgili sorularıma herhangi bir cevap verilmedi. Yeşildere, Dereyolu,  Serinyaka, Çiçekoluk, Pembelik, Güneyyaka, İnişli yollarıyla ilgili herhangi bir iyileştirme çalışması yapılacak mı? Öğrenmek istiyorum.” – Haber Merkezi