Sürpriz yaptılar

Sürpriz yaptılar Alanya'daki bir grup velinin organize ettiği çalışma etkinlik ile öğrenciler öğretmenlerine süpriz yapıp ağaçlara öğretmenlerinin adı geçen isimlik taktılar

Sürpriz yaptılar

Alanya'daki bir grup velinin organize ettiği çalışma etkinlik ile öğrenciler öğretmenlerine süpriz yapıp ağaçlara öğretmenlerinin adı geçen isimlik taktılar.

Alanya Güzelbağ Mahallesinde geçtiğimiz günlerde yanan ormanlık alanlara Selvi, Defne, Çınar, Badem, Ceviz, Dut ve İncir gibi 4500 civarında ağaç dikilmişti. Nimet Alaattinoğlu İlkokulu 1-C sınıfı öğrenci ve velilerin sınıf öğretmenleri Emine Koç adına düzenlediği süpriz bir organizasyon gerçekleştirdiler. Öğrenciler velileri ve öğretmenleri ile birlikte dikilen ağaçlara "Nimet Alaattinoğlu İlkokulu 1-C sınıfı Emine Koç adına Fatma Beyza Gülşen 24.11.2021" olarak isimliklerini taktılar. Her öğrencinin kendi ismi yazılı isimlikler doğaya dikilen ağaçlar ile birlikte hayat bulacak. Öğrencilerin süpriz yaptığını gören 1-C sınıfı öğretmeni Emine Koç, isimlikleri öğrencileri ile birlikte takıp hep beraber hatıra fotoğrafı çektirdiler.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”
Güzelbağ bölgesindeki dikilen ağaçlara yazılan isimlikleri takmak için Nimet Alaattinoğlu İlkokulu 1-C sınıfında oğlunun da bulunduğu Tv82 program sunucu Ülkü Arslan emeği geçen herkese teşekkür etti. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin bir çok yerinde yangınların meydana geldiğini ve ciğerlerimizin yandığını ifade eden Arslan "Bizler öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte bir farkındalık yaratmak adına okulumuz Nimet Alaattinoğlu 1-C sınıfı adına fidanlarımızı diktik. Çocuklarımızı buraya getirdik. Onlar adına fidan diktik. Öğretmenimiz Emine Koç adına bir farkındalık yaratmak istedik." Dedi.
“TEŞEKKÜRLER”
Emeği geçen herkese teşekkür eden Arslan, "Bizlere bur da yardımlarını esirgemeyen orman işçilerine, Alanya Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez ve ekibine, Nimet Alaattinoğlu 1-C sınıf annesi Gülten Yağmur'a ve katılan tüm velilerimize, bize ulaşımı sağlayan ALMOS A.Ş. sahibi Paşa Özkan'a, Gündoğmuş İYİ Parti İlçe Başkan'ına ve Gündoğmuş Gazetesi’ne katkılarından dolayı okulumuz, öğretmenimiz ve öğrecilerimiz adına çok teşekkürlerimizi sunuyoruz"dedi.
PİKNİK YAPIP PASTA KESTİLER
Öğrencilerin Güzelbağ bölgesine ağaç dikiminden sonra Güzelbağ-Gündoğmuş arasındaki yanan ormanları yolculuk yaparak gezip gözlemlediler. Daha sonra öğrenciler velileri ve öğretmenleri ile birlikte Gündoğmuş'ta bulunan belediye tesislerinde gölet manzaralı bir ortamda hep birlikte pasta kesip soğuk havaya aldırmadan gönüllerince eğlendiler.
4500 AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU
Milli Ağaçlandırma Bayramı Kapsamında Fidan Dikimi yapılmıştı. 11 Kasım Ağaçlandırma Bayramı kapsamında yangından zarar gören Güzelbağ’da Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmez’in katılımıyla ağaç dikim etkinliği gerçekleştirilmişti. "Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes" etkinliği fidan dikimi, Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi milli ağaçlandırma bayramı kapsamında Alanya'da da ağaçlandırma etkinliği Güzelbağ bölgesinde yapılmıştı. Güzelbağ bölgesi orman yangınlarından en fazla zarar gören yerlerden birisi olmuş ve geçtiğimiz ay Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde bölgeye farklı türlerden yaklaşık 4500 adet fidan toprakla buluşturulmuştu. – Mesut Uygur