Susuzluğu bitirin

Susuzluğu bitirin Önceki haftalarda yaptığımız içme suyu olmadığı için seslerini duyurmaya çalışan Güzle sakinlerine bir yenisi daha eklendi

Susuzluğu bitirin

Önceki haftalarda yaptığımız içme suyu olmadığı için seslerini duyurmaya çalışan Güzle sakinlerine bir yenisi daha eklendi. Bu seferde yine Güzle Mevkii içerisinde kalan Keçerer Muğarı sakinleri, yetkililere seslendi.

“HERKES BİRBİRNE YÖNLENDİRİYOR”

Yüksel, sorununun çözümü noktasında da çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Büyükşehir yasası çıktıktan sonra müracaat ettim. Bir ara gelip ilgilendiler. Sonrası yok. Büyükşehir muhtarlığa atıyor, muhtarlık Büyükşehir’e atıyor. Çok perişanız bizler burada.” Dedi.

“ÇEŞMELERDEN SU TAŞIYORUM”

Bölgede yaşayan kadınlarda susuzluk nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. 68 yaşındaki Fevziye Okur, “Ben yürüme zorluğu çekiyorum. 68 yaşında bu halimde çeşmelerden, bir kilometre ilerlerden su taşıyorum.” Diyerek sıkıntısını dile getirirdi.

Çözüm üretin artık

Önceki haftalarda yaptığımız içme suyu olmadığı için seslerini duyurmaya çalışan Güzle sakinlerine bir yenisi daha eklendi. Bu seferde yine Güzle Mevkii içerisinde kalan Keçerer Muğarı sakinleri, yetkililere seslendi. İşin ilginç yanı ise her iki hanenin de suya uzaklığı çok yakın olması. Ortalama 500 metre suya uzak olan aileler bu çağda suya bu kadar yakın olup ta susuz kalmak nasıl bir şey anlayamadıklarını söylediler.

Gündoğmuş sadece iki kilometre uzaklıkta bulunan ve Kozağacı Mahallesi’ne bağlı on beş haneli Keçerer Muğarı sakinleri yetkililere seslenip susuzluğumuzu dindirin dediler. Yıllardır evlerinde musluk suyu olmadığını söyleyen bölge halkı, hangi resmi kuruma gittiler ise hiç birinden çözüm alamadıklarını söylediler. ASAT, muhtarlık ve suyu vermek istemeyen köylüler arasında sıkışıp kaldıklarını aktaran vatandaşlar, 15 haneye 700 metre ilerden içme suyunun evlerine neden akıtamadıkları ve devlet yetkilerinin bu duruma neden bir çözüm üretmediklerini konusunda şaşkın olduklarını ifade ettiler.

“BULAŞIK DAHİ YIKAYAMIYORUZ”

Kozağacı Mahallesi Güzle Mevkii Keçerer Muğarı’nda oturan hane halkı yaz aylarında bahçe evlerine göçtüklerini ve burada kış gelinceye kadar kaldıklarını ifade ettiler. “Hepimizin yaşı burada büyük. İçimde rahatsız olanlar var. Tedavi görüp tekerlekli sandalye ye mahkum olanlar var. Evlerimizde musluk suyumuz yok. İçme suyumuz, banyo elbise suyumuz,  ev hanımlarımız bulaşık yıkama suyu olsun, hepsini taşıma su ile karşılıyoruz. Bu da bizi çok zorluyor. Devlet büyüklerimizden evlerimiz de suyun akmasını istiyoruz” dediler.

“BURADA 7 AY KALIYORUZ”

Bölge sakinlerinden 77 yaşındaki Şükrü Yüksel yaşadıkları sıkıntıyı aktararak, “1790 yılından beri Gündoğmuş Kozağacı Mahallesinin Keçerer Muğarı’nda oturuyorum. Burası Kozağacı Mahallesi’ne bağlı. İçme suyumuz yok. Kullanma suyumuzda yok. Suları doğal çeşmelerden doldurup geliyoruz. Evlerimizde su yok. 15 hane var. Yedi ay burada oturuyoruz.” Dedi.

“HERKES BİRBİRNE YÖNLENDİRİYOR”

Yüksel, sorununun çözümü noktasında da çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Büyükşehir yasası çıktıktan sonra müracaat ettim. Bir ara gelip ilgilendiler. Sonrası yok. Büyükşehir muhtarlığa atıyor, muhtarlık Büyükşehir’e atıyor. Çok perişanız bizler burada. Kozağacı Mahallesi’nin üç tane mahalleye yetecek suyu var. Ama vermek istemiyor köylü. Suyumuz yetersiz diyor. Suyun oldu Mahalle’den eğer düz boru hattı çekilirse 400 metre,  yoldan gelir ise 700 metre.” Şeklinde konuştu.

“MAĞDURUZ”

65 yaşındaki Naim Erkan ise Gündoğmuş Gazetesi’ne konuşarak sıkıntının büyük olduğuna işaret etti. Erkan, “Kozağacı Mahallesi Güzle Mevkii Keçerer’de ikamet ediyoruz. Burada biz yedi aydan fazla kalmaktayız. Kullanma suyumuz ve içme suyumuz yok. Beş yüz metre, yedi yüz metre ilerlerden su getirmekteyiz. Mağduruz. Sulama suyu istemiyoruz. İçme suyu istiyoruz. Suyu köylü verse muhtar vermez, muhtar verse köylü vermez. Onlar yeterli değil diyorlar ama öyle bir şey kesinlikle yok''  diye konuştu.

“MUHATTAP BULAMIYORUZ”

67 yaşındaki Hakkı Hubala ise, “Güzle de oturuyorum. Kaymakamlığa gittik. Kaymakamlık baktı dosya ya. Dedi ki ASAT sizi yanlış yönlendirmiş. Sizi muhtarlığa göndermeyecek. Zaten uydudan gözüküyor evleriniz. Direk size su verilmesi lazım. Ama Kozağacı muhtarı zorluk çıkarıyor. Onun zorluk çıkartması ise şu. Benim boru kırk parmak, yetmez diyor. ASAT’ta topu muhtarlığa atıyor. ASAT isterse bizim suyumuzu elli kilometreden yine getirir. Onun görevi o. Ama yapmıyor. Muhtarlık ile ASAT arasında gidip geliyoruz. Bizzat kaymakam özel kalemi dedi ki, sizi yanlış yönlendirmişler. Sizin muhtarlık ile bir işiniz yok. Çünkü uydudan evleriniz gözüküyor. Direk su bağlanması lazım. Arada böyle gidip geliyoruz. Biz de vergi ödüyoruz biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Ancak muhatap bulamıyoruz.” Dedi.

“ÇEŞMELERDEN SU TAŞIYORUM”

Bölgede yaşayan kadınlarda susuzluk nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. 68 yaşındaki Fevziye Okur, “Ben yürüme zorluğu çekiyorum. 68 yaşında bu halimde çeşmelerden, bir kilometre ilerlerden su taşıyorum.” Diyerek sıkıntısını dile getirirken, 62 yaşındaki Fatma Erkan’da “Yılda yedi ay burada oturuyorum. Ayaklarımdan ameliyatlıyım. Çocuklarım olmadığı zaman su taşıyamıyorum. Suyumu çocuklarım getiriveriyor. Ne kullanma suyumuz var, nede içme suyumuz var. Çocuklarımız yeri geliyor arabayla getiriyor, yeri geliyor bir kilometre ilerden çeşmelerden getiriyor. Gelen suyu bulaşığa mı yetelim, banyoya mı yetelim. Hangisine yetelim bu suyu doldurma ile. Su varken neden biz çaresizlik yaşıyoruz. “ diye konuştu.

“DİYALİZ HASTASIYIM”

Bölgede ikamet edenlerden Fatma Okur ise seslerinin duyulmasını isteyerek, “Güzle de oturuyorum. Diyaliz hastasıyım. Abim ise omurilik hastası. Tekerlekli sandalye ye mahkum. Abim ile birlikte oturuyorum. Birileri gelecek suyumu getirecek diye bakıyorum. Yetkililerden talebimiz su istiyoruz. Sesimizi duyun.” İfadelerini kullandı. – Mesut Uygur