SUYUMUZ ARSENİKLİ Mİ?

SUYUMUZ ARSENİKLİ Mİ? CHP Milletvekili Kara, 'Antalya halkına arsenikli su içiriliyor' iddiaları ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT'ı laboratuvar sonuçlarını açıklamaya davet etti

SUYUMUZ ARSENİKLİ Mİ?



CHP Milletvekili Kara, “Antalya halkına arsenikli su içiriliyor” iddiaları ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT’ı laboratuvar sonuçlarını açıklamaya davet etti. Kara’nın iddiaların ardından Gündoğmuş’taki suların durumu da merak konusu oldu.

ASAT NEDEN AÇIKLAMIYOR?
CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara’nın, “Antalya halkına arsenikli su içiriliyor” iddiası vatandaşları tedirgin etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT ise Kara’nın bu iddialarının gerçek dışı olduğunu savundu ve açıklamayı akıl tutulması olarak niteledi. ASAT’a yanıt veren Kara, Antalya Büyükşehir Belediyesi laboratuvar sonuçlarını düzenli olarak açıklamasını istedi. İddiaların arkasında olduğunu söyleyen Kara, “Madem benim açıklamalarım gerçek dışı ASAT niye sonuçları açıklamıyor? Bunu niye gizliyorlar? Yine açıklamalarında ‘böyle bir şey var, başka yerden aldığımız suyla karıştırıyoruz’ diyorlar. Bu açıklama zaten bir itiraftır” dedi.
GÜNDOĞMUŞ’TA DURUM NEDİR?
“Ben iddialarımın arkasındayım” diyen Kara, “Tekrarlıyorum, haftalık laboratuvar sonuçlarını açıklasınlar. Eğer önümüzdeki hafta ASAT ve Büyükşehir Belediyesi laboratuvarda elde edilen ve ortaya çıkan değerleri kendileri açıklamazlar ise biz camilerden, okullardan ve yerleşim bölgelerinden alınan ve incelenen numunelerde tespit edilen sadece arsenik değil, halkın sağlığını tehdit eden diğer tüm zararlı verileri de birlikte açıklayacağız” dedi. CHP’li Kara’nın ‘arsenikli su’ iddialarının ardından Gündoğmuş’taki depolardan dağıtılan suların inceleme sonuçları merak konusu oldu.

*-*KUTU İÇİNE*-*
Arsenik nedir?

Arsenik, endüstriyel açıdan faydalı bir element olmasına rağmen insanlar için oldukça tehlikeli bir maddedir. Kanserojen özelliği sebebiyle birçok kanserin oluşumunda etkin olduğu belirtiliyor. Vücutta olması gereken miktardan fazla alınan arsenik; karın ağrısı, kusma, bulantı ve boğazda yanma hissi gibi hastalıklar ortaya çıkar. Yüksek miktarda alınan arsenik kalp yetmezliğine, dolaşım bozukluğuna ve sonunda ölüme neden olmaktadır. Kronik zehirlenme, ciltte kansere benzeyen oluşumlar, sinir sisteminin işlevinin bozulması, ilerleyici halsizlik ve yorgunluk, bilinçte bozulma, boşaltım sistemi sorunları, tırnak çizgilenmeleri ve hatta ardından ölümle sonuçlanabilir.