TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ Değerli dostlarım

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

Değerli dostlarım. Biraz dertleşelim.

Bir ülkenin yönetiminde bulunan şahsiyetlerin bir tarafta olumlu işler görülürken, diğer tarafta ise başka kişi veya kurumları incitmeye çalışmaları hiç de hoş bir davranış modeli değildir.

82 yıllık Gündoğmuş tarihinde ilk defa bir resmi gazete ilçemizde sizlere hizmet vermektedir.
Gündoğmuş merkezli ilk resmi gazete olma özelliğini taşıyoruz. Üç yıldır sizlerle beraberiz. Bizler ilk kuruluş tarihimizden bu yana birçok zorluklar yaşadık. Hepsine eyvallah ettik. Ama hiç böylesini görmedik. Tehditkar bir tavrı ilk defa yaşıyoruz.
Daha da korkuncu bunu yapanların bir kısım yöneticiler olması. İkiyüzlü olmak ne acı.

Her şeye rağmen sizlerle buluşmaya ilk günkü gibi aynı gayret ve çabamızla devam ediyoruz.
Bu aşamada, son zamanlarda yaşanan bazı gelişmeler hakkında bir takım yanlış algılar oluşmakta. Çok şeffaf ve Alanya basınında yer bulan bir haber "Hizmetler Alanya'dan" başlıklı haberi bizim de yer vermemiz ve aynı haftada "Çevre kirliliğine tepki" haberimiz sonucu maalesef bazı çevrelerce gereksiz ve haksız olarak gördüğümüz bir takım eleştiri ve sonrasında gelen gazete dağıttığımız yerimizle başlayan, Başkan Özeren'in söylediğini iddia eden belediye memurlarından olan Yılmaz Tunçkol'un
haberlerimize tepki olarak belediyeye gazete göndermeyin demesi hiç de hoş olmamıştı.

Sizlere soralım.
Böylesine şeffaf iki habere bu tepki nedendir. Niçindir. Gazeteye sahip çıkılması gerekirken, tenkit etmek de ne demektir.
Taktir siz değerli halkımızın.
....

Diğer bir konu "FETÖ yangını mı?" başlıklı haberimiz. Kamuoyunda öncesinde ve sonrasında bir takım algılar oluşturulmaya çalışılmıştır: Gazeteyi dağıtamayacaklar. Akabinde ise bizleri mahkemeye verdikleri.

Kamuoyunun ve insanların algıları ile oynayıp yalan yanlış kirli bilgiler yayılmak istenmiştir.

Şunu ifade etmek isterim ki; Yaptığımız haberlerden rahatsız olanlar kimlerdir. Kim ya da kimler bu haberlerden rahatsız oluyor. Eğer bizim her hangi bir şeyimiz yok diyorlarsa neden böyle bir algı peşindeler. Ya da neden gazetemizin dağıtılması engellemeye çalışılıyor.

Bu soruları sizlerin de Gündoğmuş'ta yaşayan birer fertler olarak sorması gerekir diye düşünüyorum.

Yangın haberinden rahatsız olanlar kimlerdir. Dağıtımcımızın gazeteyi dağıtmasını neden ve kimler engellemiştir.
Biz neden o hafta dağıtımcımızı değiştirmek zorunda kaldık. Pazartesi dağıtılması gereken gazetemiz bu engellemeler yüzünden neden çarşamba günü dağıtılmak zorunda kalmıştır.
Bu engellemeler "Gazetenin kanunun aradığı şartlara uyulmasına rağmen süreli ve süresiz yayınların basılmasını, yayımını, dağıtımını ve satışını şiddet veya tehditle engelleyen kimse (kimseler)'in kanun nezdinde suç işlediklerini" bilmiyorlar mı?
Biliyorlarsa kendini kanunun üstünde mi görüyorlar. Bilmiyorlarsa bu ne densizlik, hat bilmezlik, cahilliktir.

Şunlar doğrudur.
Gündoğmuş’ta gazetemizi dağıttırmak istememeleri ve algısı doğrudur.
Eski dağıtımcımızın gazeteyi dağıtması bir takım girişimlerle bazı kişilerce engellenmiştir.

Şunlar yanlıştır.
Bizleri mahkemeye verdikleri algısı yanlıştır.
Tam tersi "FETÖ yangını mı?" adlı manşetin haberinde geçen bilgi ve belgeleri tutanakla savcılık nezdinde Jandarmaya teslim edilmiş ve olayın aydınlanması için gerekli bilgiler kamuoyu adına tarafımdan verilmiştir.

Toplumsal gelişmenin de çürümenin de temelinde, yöneticilerin tavırları yatar. "M. Kemal Atatürk."

Sözün özü olarak.
Bizler bu konular ile ilgili gelişmeleri her daim inşallah kamuoyu ile paylaşmaya milletimizi aydınlatmaya devam edeceğiz.

Ne diyor peygamber efendimiz. "Hakkı söyleyin, Korkmayın... Hakkı söylemek ecelinizi size yaklaştırmadığı gibi rızkınızı da uzaklaştırmaz." (Hz. Muhammet SAV.)

Sözlerime son vermeden önce, basın gerçekleri yansıtmak ve konuyu aydınlatmak göreviyle yükümlüdür. Gazetemizin dağıtımını kimlerin engellemeye çalıştığını ve dağıtımcımızı kimlerden dolayı değiştirmeye çalıştığımızı, o kişileri (sizleri) iyi biliyorum. Zamanı geldiğinde bu kişileri sizlerin de bir hakkı olarak ilerleyen zamanlarda inşallah açıklayacağım.

Arif olduğunu sananlar, tarifimizi anlamış olasınız.
Saygıyla kalın