TALEP YAĞMURU

TALEP YAĞMURU AK Parti'nin Kızılcahamam toplantısında katılan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, bakanlıklara ilçe için taleplerde bulundu

TALEP YAĞMURU

AK Parti’nin Kızılcahamam toplantısında katılan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, bakanlıklara ilçe için taleplerde bulundu. Yazılı olarak verdiği taleplerinin bazılarının tahmini maliyetlerini de çıkaran Özeren’in talepleri şuanda 13 milyon TL’yi aşıyor.

BAKANLARLA GÖRÜŞTÜ
Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, AK Parti'nin Kızılcahamam’da 28. istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda belediye başkanları ve bakanlarla temaslarda bulunan Özeren, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’dan Gündoğmuş için bir takım taleplerde bulundu.


İŞTE İLÇE İÇİN TALEPLER:
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na futbol sahası, halı saha, kondisyon aletleri; Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yürüyüş ve bisiklet yolu, Otantik Gündoğmuş Köyü, turistik otel, cam köprü; Tarım ve Orman Bakanlığı’na depolama alanının kanser hastalarına yönelik ‘Hasta ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi’ yapılması için belediyeye tahsisi, Ayandere göletinin yapılması. 

Bakanlıklara talep yağmuru

AK Parti’nin Kızılcahamam toplantısında katılan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, bakanlıklara ilçe için bir takım taleplerde bulundu.

AK Parti'nin Kızılcahamam'da 28. istişare ve değerlendirme kampında, 31 Mart yerel seçimi ve önümüzdeki dönem yol haritası ele alındı. Belediye başkanlarına “Halktan kopmayın. Kibirden uzak durun. Halk ile aranıza koruma kalkanı koymayın. Telefonlarınızı 24 saat açık tutun. Gösterişten uzak durun. Çok sayıda koruma aracıyla gezmeyin” uyarıları yapıldı.
Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren de toplantıya katılarak bir takım temaslarda bulundu.
Özeren, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile tecrübe paylaşımı yaparken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’dan da Gündoğmuş için bir takım taleplerde bulundu.
İŞTE ÖZEREN’İN TALEPLERİ:

-Gençlik ve Spor Bakanlığı’na:
İlçe merkezine standartlara uygun futbol sahası.
Öz kaynaklarımızla %75’ini yaptığımız Fatih Mahallesi semt spor sahasının tamamlanması için 500 bin TL kaynak temini.
Ortakonuş Mahallesi’ne belediyeye ait tesviyesi yapılmış arsaya halı saha inşaatı.
Kadınlara yönelik yaşam merkezi için kondisyon aletleri

-Kültür ve Turizm Bakanlığı’na:
Şakir Özeren Caddesi ve Sümeni göleti etrafına yürüyüş ve bisiklet yolu, yaklaşık maliyeti 1 milyon 500 bin TL.
Örnekleri tükenmek üzere olan bir Gündoğmuş evinin inşa edilmesi. Yaklaşık maliyeti 500 bin TL.
Turizmi ilçemize getirmek adına 20 butik evden oluşacak Otantik Gündoğmuş Köyü. İşçiliği işçilerimiz tarafından yapılabilir. Malzeme maliyeti 1 milyon TL
İlçemizin güzelliklerini ve özel değerlerini (Gündoğmuş 7 Harikası: Eğrigöl, Uçansu, Ali Köprüsü, Karain Mağaraları, Karaköy Kalesi, Gedeli İni, Kemer Köprü ) paket program olarak turizme kazandırmak için 84 yataklı turistik otelin hayata geçirilmesi. Yaklaşık maliyeti 5 milyon TL.
Cam Köprü. İlçemizde turizmin canlandırılabilmesi için en önemli proje olabilir. İlçe merkezinin en yüksek tepesi belediyemiz tarafından, Bayrak Tepe olarak düzenlenmiştir. Bu tepeyle, oradaki vadinin karşısında yer alan Kızılkaya arasında 430 metre uzunluğunca bir cam asma köprü inşa edilmesi. Yaklaşık maliyeti 5 milyon TL.

-Tarım ve Orman Bakanlığı’na:
70’li yıllarda ilçe halkı tarafından hibe edilen bir arazi (30.000m2) Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ‘Depolama Alanı’ olarak kullanılmaktadır. 90’lı yıllarda yapılan revize imar planıyla bu alan imar alanı içerisinde alınmış ve ‘Depolama Alanı’ olarak nitelendirilmiştir. Günümüzde ‘Dikili Kesim’ tercih edildiği için bu alan amacına hizmet etmemekte, kaldı ki, ilçe merkezine 2 km uzaklıkta bulunan ‘Senirçaltı Deposu’ hiç kullanılmamaktadır.
960 rakımda bulunan ilçemizin göç vermesini engellemek için hedeflediğimiz önemli yatırımlardan biri kanser hastalarına yönelik ‘Hasta ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi’dir. Zaten kamusal alanlarda sıkıntı çekerken bir kompleks şeklinde tasarlanan bu yatırıma uygun arazi sadece bu depolama alanıdır.
Zamanın getirdiği şartlardan dolayı amacına yeterince hizmet etmeyen bu arazinin, ilçemizin makus talihini değiştirecek bir yatırıma dönüşmesi için belediyemize mevzuata uygunsa ücretsiz tahsis edilmesi, mevzuata uygun değilse makul bir ücret karşılığında tahsis edilmesi hususunu gereğini arz ederim.
2013 yılında fizibilite çalışmaları yapılan ve ondan sonra yapılan bütün seçimlerde söz verilen 5 adet göletimiz vardı. Bilhassa Ayandere göleti geniş bir kütleyi ilgilendirdiği için ayrıca söz verilmişti. Ancak yaklaşık 5-6 yıldır, DSİ Bölge Müdürlüğü’ne her sorulduğunda ‘Proje aşamasında cevabı alınmaktadır. Bu cevap, bölgedeki seçmenleri ümitsizliğe düşürmektedir. Muhalefet tarafından da kullanılmıştır. Ayandere göleti yapılacak mı, çalışmalar hangi aşamada? - Dursun Kayacı