Restore ediliyor

Restore ediliyor Gündoğmuş'a yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Güneycik Mahallesi'ndeki Selçuklu döneminden kalma tarihi Ali Köprüsü'nün turizme açılması için çalışma başlatıldı

Restore ediliyor

Gündoğmuş’a yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Güneycik Mahallesi'ndeki Selçuklu döneminden kalma tarihi Ali Köprüsü’nün turizme açılması için çalışma başlatıldı. ALİ Köprüsü aslına uygun olarak restore ediliyor. Restorasyonun yanı sıra Güneycik Mahallesi ile köprü arasında kalan 5 kilometrelik patika yol yenilenerek köprüye ulaşım sağlanacak.

Tarihi Ali Köprüsü restore ediliyor

Gündoğmuş'taki tarihi Ali Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Gündoğmuş’a yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Güneycik Mahallesi'ndeki Selçuklu döneminden kalma tarihi Ali Köprüsü’nün turizme açılması için çalışma başlatıldı. ALİ Köprüsü aslına uygun olarak restore ediliyor. Restorasyonun yanı sıra Güneycik Mahallesi ile köprü arasında kalan 5 kilometrelik patika yol yenilenerek köprüye ulaşım sağlanacak. Bu çalışmalar sonucu köprü tahribattan kurtulduğu gibi yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine de sunulacak.
Yöre halkına göre Hz Ali'nin bir gecede yaptığına inanılan, fakat Selçuklu sultanı Alaeddin Keykubat zamanında yapıldığı tahmin edilen Ali Köprüsü, Alanya'yı Gündoğmuş'tan ayıran Alara Çayı üzerinde, Alanya'yı Konya'ya bağlayan göç yolunun üzerinde bir gerdanlık.
800 yıldır define avcılarının tahribatına ve uzun yıllar unutulmuşluğuna rağmen hala görkemli. Ayrıca büyük kemeri de çap bakımından Anadolu'da eşine rastlanmayan bir mimari.