"TEMASLA" HAREKETE GEÇMEK "İRTİBATLA" DOSTLUKLAR KURMAK

'GÜZLE KÖŞKÜNDEN ESİNTİLER

“GÜZLE KÖŞKÜNDEN ESİNTİLER.”

“TEMASLA” HAREKETE GEÇMEK “İRTİBATLA” DOSTLUKLAR KURMAK
            Hayatın içinde, insanlık için gerekli iki kelime; “TEMAS ETMEK İRTİBAT KURMAK”

TEMAS”; erişmek, dokunmak, değmek, bahsetmek, aralık bırakmadan birbirine yaklaşmak, ulaşmak, rast gelmek, isabet etmek… Gibi manalara geliyor. Hedefe gitmek için ilk adım. 

            İRTİBAT; bağlanmak, muhabbet, dostluk ve alâkadarlık, ilişki, münasebet, birbirini tutma. Hedefe ulaşmak için lâzım olan olmazsa olmaz şart. İslâmın iki sırlı kelâmı; “DAVET VE TEBLİĞ!” bunların uygulanması için ilk adım, TEMAS!

Hazreti peygamberle (ASM) Cebrail’in Hıra ’da ilk “TEMASI!”  Vahiy!  “Oku!” emriyle başlanıştı. Mirac mu’cizesindeki İlâhi yakınlık ve “TEMAS!”  23 Yıl vahiyle devam eden “İRTİBAT!” Sahabeler, ilk “TEMASLA!” İmana geldiler, devamlı “İRTİBATLA!” Sıdk ve fedakârlığın zirvesine ulaştılar. Allah Resulü insanlara “TEMASLA!” tanışma, “İRTİBATLA!” iman eğitimi yaptı.

Peygamber varisleri, asfiyalar, evliyalar, ülemalar, ve son asırda, Hz. Bediüzzaman da aynı yolu takip dip İslâma “davet ve tebliğle”her türlü sıkıntı ve çilelere rağmen; her ortamda, her insanla “TEMASla!” nazik ve mükemmel bir “İRTİBAT” ağı kurarak “irşad” hizmetini sürdürdüler.

Yabanilik ve vahşilikler sıcak “TEMAS!” sıkı “İRTİBATILA” giderilebilir. Bu manevî maya, ilkönce aile ve evlerde başlayarak, yakın çevre, sokak, mahalle, köy ilçe, il, ülke ve dünya çapında devam ettirilmeli. Teknolojik nimetler buna hazır ve insanoğlunun emrinde.

Geçmişimizle “TEMAS” ve “İRTİBATI!” koparmadan, bütün güzelliklerin tarih sayfalarıyla geleceğimize taşınması milletimiz ve insanlık için bir  bahtiyarlık ve sorumluluktur.

Kâinatın şeref misafiri olan insana olan yatırım, ilgi ve alâka bu şekildeki değerli “TEMAS! ve. “İRTİBATLA” ebediyet alemlerine uzanır ve amel defterlerini ilelebet açık tutar.

Bu çok önemli hizmet tarzı, gerçek insanlık ruhuyla canlandırılırsa, piyasada kol gezen birçok olumsuzluğun da çözümü ve çaresi olma potansiyelini taşımaktadır.” Yeniden hayata geçirmek hem zor değil hem de çok faydalı ve lüzumludur. Bir vatandaş ve Müslüman olarak bu sorumluluk aynı zamanda da bir saadet ve mutluluk kaynağıdır.

Her türlü münasebet bir “TEMASLA!” başlayıp yakın “İRTİBATLA!” devam eder.

Bakmayla TEMAS! Dokunmayla “İRTİBAT!”,

Hayalle “TEMAS!” Fikirle “İRTİBAT!”

“TEMAS!”, Kısa bir dokunuş, “İRTİBAT” özlü bir alâka ve sürekli bir iletişimdir.
Dostluklar kurmak, geliştirip pekiştirmek için yola koyulmak. İlkönce “TEMAS” sonra da “İRTİBATI” sağlamak gerek.

Çiçekle “TEMASA” geçen arı, Allah’ın harika bir nimeti olan bal üretip insanlara büyük hizmet ediyor. Toprakla “TEMAS” eden solucan yine insanlığa hizmet ediyor. Soğukla “TEMAS” eden bulut rahmet olup yağmur haline geliyor. Hidrojenle oksijenin birbiriyle “TEMASI” hikmetle suya dönüşüyor. Eşrefi mahlûkat olan insan karşı cinsle “TEMASLA” yepyeni bir dünya yepyeni bir alem olan çocuk dünyaya geliyor. Merhamet ve şefkat “İRTİBATIYLA” aile oluşuyor.
Bir; “selamünaleyküm veya merhabayla” “TEMAS” yıllar sürecek bir “İRTİBATA” dostluğa dönüşebiliyor. Kalplerin samimiyetle Allah rızası için birleşmesi, bir gülümseme “TEMASI” “İRTİBATLA” mutluluğuna dönüşüyor. Her türlü; “TEMAS” ve “İRTİBATIN” geniş boyutları var.

Netice: Bir çekingenlik, korku, yılgınlığın, olduğu böyle bir zamanda, köşeye çekilmek zamanı değil. Masum ve mağdur potansiyel insanlarla ilk önce bir “TEMAS” daha sonrada kesilmeyecek bir “İRTİBAT” sağlamak gerek. Ülke ve İslâm dünyasının bu malum ortamında, hadiselerin tesiriyle bu ciddi boşluk, korku, tedirginlik, ürkeklik ve ümitsizlik “karabasanını” aşmak lazım. Bu karanlık tabloya bir ışık ve mum yakmak lazım. Masum ve mağdurlarla küçük bir “TEMAS” yepyeni ve kesilmeyen “İRTİBATLARA” kapılar açabilir. Zaman ve fırsat varken sahaya inip harekete geçmek bir vicdan borcudur. Ödenmesi gerek. Ümit ışığı için, biraz gayret, hamiyet, enerji, hareket, gülümseyerek “TEMAS! Fikir, sevgi, muhabbetle, sabırlı bir, “İRTİBAT”.18.12.18 NEJAT EREN ANTALYA