THK'da deri krizi bitmiyor

THK'da deri krizi bitmiyor Kurban Bayramı'nda Alanya ve Gündoğmuş'ta yüzlerce kurban derisinin bozularak çöpe atılmasına göz yuman Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi, şimdi de kurban derisi toplama

THK’da deri krizi bitmiyor

Kurban Bayramı’nda Alanya ve Gündoğmuş’ta yüzlerce kurban derisinin bozularak çöpe atılmasına göz yuman Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi, şimdi de kurban derisi toplama faaliyetinde bulunan görevlilerinin ücretlerini ödemediği iddiasıyla gündeme geldi.



THK adına Gündoğmuş’ta Kurban Bayramı’nın 1’inci ve 2’nci günü şahsına ait 07 LNY 16 plakalı araçla 850 deri toplayan Sefa Yıldız, verdiği hizmetin bedeli olan 700 TL’yi alamadığını belirterek THK Alanya Şubesi’ne yazdığı dilekçeyle ödeme talep etti. Aynı şekilde bayramın 1’inci ve 2’nci günleri şahsına ait 51 DH 582 plakalı aracıyla 988 kurban derisi toplayan ve Alanya’ya getirerek Mahmutlar Mahallesi’ndeki deri toplama noktasına götüren Soner Özcan adlı vatandaş ise yaptığı hizmet bedeli karşılığı 2 bin TL alması gerektiğini kaydederek, yazdığı dilekçeyle Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi’nden hizmet bedelini talep etti. Yıldız ve Özcan, ayrıca yakıt giderlerinin de karşılanmasını istediler.
Yazdıkları dilekçeleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Sistemi (CİMER), Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, THK Genel Merkezi’ne de gönderen Yıldız ve Özcan, “THK Alanya Şubesi geçtiğimiz yıllarda bir ay öncesinden resmi yazışmalara başlar, kaymakamlık kanalıyla resmi kurumlardan araç temin eder ve görevlendirmeleri yapardı. Bayram öncesi de derilerin tuzlanması için gerekli tuzu bize ulaştırırdı. THK Alanya Şubesi Başkanı Metin Akdenizli, arife günü daha önceki yıllarda THK adına gönüllü olarak çalışan bir arkadaşımıza ulaşarak deri toplama konusunda yardım istedi.
Kendisine bölgenin arazi koşullarının zor olduğu ve gerekli altyapı oluşturulmadan deri toplama faaliyetinin yapılamayacağı anlatılmasına rağmen paranın sorun olmayacağını kaydederek ısrarcı davrandı. Nitekim bayramın ilk günü deri toplama faaliyetine başladık, ancak tuz akşam saatlerinde elimize ulaştı ve tuzlama faaliyetlerimizi gecikmeli olarak gerçekleştirdik. Topladığımız derilerden 800 kadarı THK tarafından teslim alındı. Geri kalanı içinse ‘Nereden getirdiyseniz oraya götürün’ denilerek hakarete uğradık. Geçtiğimiz yıllarda bayramdan bir iki hafta sonra çalışanların ücretlerinin ve akaryakıt bedellerinin ödendiğini öğrendik ancak bu tarihe kadar şube bize ödeme yapmadı. Ödemelerin genel merkez tarafından yapılacağı söylendi. Genel merkez ise ödemeyi şubenin yapacağını söylüyor” dediler. – Haber Merkezi