TOKİ şaşkınlığı

TOKİ şaşkınlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Sosyal Konut Projesi kapsamında yapılacak olan TOKİ projesinde Gündoğmuş'a yer verilmemesi şaşkınlıkla karşılandı

TOKİ şaşkınlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Sosyal Konut Projesi kapsamında yapılacak olan TOKİ projesinde Gündoğmuş’a yer verilmemesi şaşkınlıkla karşılandı. Yangın felaketi atlatan Gündoğmuş halkı olaya büyük tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak olan Sosyal Konut Projesi’ni açıkladı. 81 ilde yapılacak Sosyal Konu Projesi kapsamında Antalya’da 4 bin 600’ü il merkezi olmak üzere toplam 7 bin 100 konut yapılacağı duyuruldu. Merkez dışında kalan 1500 konut ise 5 ilçeye dağılacak.

GÜNDOĞMUŞ’TA ŞOK

Geçtiğimiz yaşanan yangın felaketinde ekonomik anlamda büyük kayıp yaşayan Gündoğmuş’un, AK Parti’ye yüzde oranından en fazla oy veren ilçelerden biri olmasına rağmen Sosyal Konut Projesi kapsamında yer almaması ilçede şaşkınlık yarattı. Tepkiler ardı ardına gelirken vatandaşlar AK Parti’den konuyla ilgili açıklama beklediklerini dile getirdiler.

ÖZEREN’E DE TEPKİLER GELDİ

Yangın sırasında “Evi yanan vatandaşlarımız, keşke bizim de evimiz yansaydı. Diyecekler” sözüyle ülke gündemine oturan AK Partili Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’de tepkilerden nasibini aldı. Vatandaşlar Özeren’in konuyla ilgili yetkili mercilerle görüşmesini ve yapılan hatadan dönülmesini istediler.

İLÇEDE KONUT SIKINTISI HAT SAFHADA

Sosyal Konut Projesi’nin ilçe için büyük önem taşıdığını söyleyen vatandaşlar, “ilçede ciddi derecede konut sıkıntısı var, İlçeye gelen memurlar olsun, çalışmaya gelenler olsun oturacak ev bulamıyor. Olanların kirası da bir ilçeye göre yüksek durumda. İlçeye gelen memurlar oturacak ev bulamadığı için Alanya ve Manavgat”tan günü birlik olarak ilçe gelip gidenlerin sayısı gün geçtikçe artmakta.” Diye konuştular. – Mesut Uygur

F.A.: Mehmet Özeren