Türel: Köprülü'de 868 hastaya hizmet verdik

  Kızıltoprak Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin devir töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gündoğmuş'un Köprülü Mahallesi'nde bugüne kadar 868 hastaya hizmet verdiklerin

 

Kızıltoprak Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi’nin devir töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gündoğmuş’un Köprülü Mahallesi’nde bugüne kadar 868 hastaya hizmet verdiklerini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’ 2014 seçimleri öncesi verdiği bir sözü daha hayata geçirdi. Muratpaşa’daki Kızıltoprak Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi yapımı tamamlanarak, İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredildi. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, muhtarlar ve Kızıltoprak mahallesi sakinleri katıldı.
Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerine değinen Türel, nüfusu az, Antalya coğrafyasının en zor yerlerinde bulunan Gündoğmuş, İbradı ve Kaş’taki mahallelere sağlık hizmeti götürdüklerini de ifade etti. Türel, “Gündoğmuş Köprülü, Antalya’nın en uzak mahallesidir. Antalya’dan 3.5 saatte ulaşırsınız. Hasta az diye oradaki insanları ölüme terk edemeyiz. Belediye olarak gidiyoruz, sağlık ocağımızı açıyoruz, hemşiremizi koyuyoruz ve bugüne kadar 868 hastamıza Gündoğmuş’un Köprülüsünde hizmet vermişiz. Aynı şekilde İbradı Ormana’da 595 tane hastaya bakmışız. Batıda Kaş Sütleğen, Antalya’ya 3 saat. Orada bir hamile kardeşimiz veya ansızın hastalanmış bir vatandaşımız hastalandığında kaderine mi terk edeceğiz. Orada devletimiz yapmış, sağlık ocağı da vardı, kendim de gittim gördüm ama içi boştu. Hemen bir protokolle müdürlüğümüz bize oradaki sağlık ocağını teslim etti, badana, boya, temizlik, içine cihazları koyduk. Sütleğen’de 1919 hastamıza bakmışız. İşte bu adımları gittikçe büyütüyoruz” dedi.