'SU'DAN TARTIŞMA

'SU'DAN TARTIŞMA 'Kaçak su' kullanıldığı tespit edilen Gölbaşı Sosyal Tesisleri'nin suyu bu defa amacı dışında aşırı kullanılmasından dolayı kesildi

‘SU’DAN TARTIŞMA

‘Kaçak su’ kullanıldığı tespit edilen Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nin suyu bu defa amacı dışında aşırı kullanılmasından dolayı kesildi. Diğer bahçelerin de şebeke suyu kullandığını söyleyen Başkan Özeren, kararın siyasi ve çifte standart olduğunu savunurken Çatalkaya, göletten kullanılmasını önerdi.

DENEME AMAÇLI ALDIK

Gündoğmuş Belediyesi tarafından yapılan Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde kaçak su kullanıldığının tespit edilmesinin ardından tesislerde fazla su tüketildiği gerekçesiyle suyu da kesildi. Bu duruma isyan eden Belediye Başkanı Mehmet Özeren, diğer bahçelerin de şebeke suyu kullandığını belirterek alınan kararın siyasi olduğunu söyledi. Özeren ‘kaçak su’ konusunda ise “Deneme amaçlı aldık” dedi.

YANI BAŞINDA GÖLET VAR

Kendisini de eleştiren Özeren’e yazılı olarak yanıt veren İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya,  “Vatandaşı mağdur edecek şekilde 1 ay içerisinde 229 ton su kullanımı yapılmış. Tesislerin hemen yanında sulama göleti olmasına rağmen, ısrarla vatandaşları mağdur edecek şekilde şebeke suyundan sulama yapılmış ve 1 ay içerisinde 229 ton su kullanılmış” dedi.

Başkan Özeren’den ‘kaçak su’ açıklaması 

Gündoğmuş Belediyesi tarafından yapılan Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde kaçak su kullandığının tespit edilmesinin ardından tesislerde fazla su tüketildiği gerekçesiyle suyu da kesildi. Bu duruma isyan eden Başkan Özeren, diğer bahçelerin de şebeke suyunu kullandığını belirterek alınan kararın siyasi olduğunu söyledi. Özeren ‘kaçak su’ konusunda ise “Deneme amaçlı aldık” dedi.

Ağustos ayında AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nın ardından Gündoğmuş Belediyesi tarafından yapılan ilçedeki Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde kullanılan suyun da kaçak olduğu tespit edilmişti. ASAT ekipleri kaçak suyun bağlantılarını iptal ederken İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, Gündoğmuş Belediyesi ve Başkanı Mehmet Özeren’e sert tepki göstermişti. Bu konu üzerine Gündoğmuş belediye Başkanı Mehmet Özeren, bir açıklama yaptı.

“ÇİFTE STANDART VAR”

Başkan Özeren, Büyükşehir Belediyesi ASAT ekipleri tarafından tesisin suyu aboneliğinin tamamen iptal edildiğini söyledi. Geçen hafta tesis ve bölgede bulunan özel bahçeleri inceleyen ve kıyaslama yapan Özeren, çifte standart uygulandığını söyledi. Zeytin ağaçları bulunan birçok bahçeye üzerinde bir yapının olmamasına rağmen şebekeden abonelik verildiğini söyleyen Özeren, şebeke suyunun vatandaşa yetmediği gerekçesiyle tesislerin suyunun kesilmesine tepki gösterdi.

“BELDEN AŞAĞI SİYASET”

Özeren, “Maalesef insafsızca bir iftira var. Güya belediyemiz vatandaşa su çıkmasın diye tesislerdeki suyu açık bırakıyormuş. Ellerinde sayaç var, sayacı okusunlar. Ne zamandan beri kaç ton su açılmış?

Oradaki su kesilip de bu üzerinde hiçbir yapının olmadığı bahçelere aboneliğin verilmesi usulsüzlüktür. Abone verilmemesi gereken yerlere abone verdiler. Şimdi suyu yetiremiyorlar. İlk akıllarına gelen belediyenin sosyal tesislerinin ve umumi tuvaletlerin suyunu kesmek. Bu belden aşağı siyasettir. Bizim orada çiçeklerin sulanması bir iki saat ancak sürer. Üstelik kimsenin su ihtiyacının olmadığı gece saatlerde sulama yapıyoruz.” diye konuştu.

“KAÇAK DEĞİL DENEME AMAÇLI”

Tesislerdeki ‘kaçak su’ konusuna da değinen Özeren, “Sayacımız var ama araziden deneme amaçlı aldığımız suları gazetede kaçak su kullanıyor diye haber yapmışlardı. Çok önemsemedim. Kaçak olsa zaten gereğini yaparlardı, deneme amaçlıydı. Çiçek, çimen suladığımız, içme suyunun da ilçeye yetmediği için tesisin suyunu kestiler” dedi.

“ÇATALKAYA TALİMAT VERMİŞ”

Su kesilmesinin ardından belediyede görevli Ramazan Çetin’e araştırma yaptırdığını belirten Özeren, “Suyu Yaşar Demirel kesmiş. Nasıl kesildiğini Demirel’e sordurdum. Üzerine basa basa söylüyorum; İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya’nın ve şube müdürü Göksel Bey’in talimatlarıyla su kesilip sayaç alınmış.  Çiçek sulamada kaç ton su kullanışmış sayacı söktükleri için göremiyoruz. Burayı yüz kamyon toprak taşıyıp yeşerttim. Kurutmayacağız. Tankerlerle sulamaya devam edeceğiz” diye konuştu. – Mesut Uygur