ÜÇ MÜJDE

  Belediye olarak kültürel hizmetlere de yöneleceklerini ifade eden Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Yörük- Türkmen Şenliği Ve Göç Şöleni, Kültür Eğitim Ve Araştırma Merkezi ve Şehir Müz

 

Belediye olarak kültürel hizmetlere de yöneleceklerini ifade eden Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Yörük- Türkmen Şenliği Ve Göç Şöleni, Kültür Eğitim Ve Araştırma Merkezi ve Şehir Müzesi fonksiyonu görecek Gündoğmuş Evi projelerinin hayata geçirileceğini belirtti.

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, sosyal belediyecilik, yatırımlar ve hizmetlerin yanı sıra kültürel faaliyetlere önem verdiklerini belirterek üç yeni projeyi açıkladı. Bugüne kadar yaptığı yatırım ve hizmetlere rağmen az sayıdaki borçsuz belediyelerden birisi olan Gündoğmuş Belediyesi’nin kültürel çalışmalarını şöyle sıraladı: Yayla göçü zamanında, Gündoğmuş mülki sınırlarında yaylası bulunan Alanya- Manavgat dahil tüm mahalle ve köylerin de katılımı ile kapsamlı ve gelenekselleşecek olan bir ‘Yörük- Türkmen Şenliği Ve Göç Şöleni’ yapılacak. Söğüt’teki Ertuğrul Gazi Anma ve Yörük Türkmen Şenliği etkinliklerinin bir benzeri, Toros Türkmenleri için Gündoğmuş’ta Kurucaalan Mevkiinde yapılacak.
İlçe genelinde eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve Gündoğmuş’un bir ilim irfan merkezi haline getirilmesi için kapsamlı bir Kültür Eğitim Ve Araştırma Merkezi binası yapılarak ve belediye tarafından işletilecek. Bu Merkez bir Enstitü gibi hizmet verecek.
Mahalli kültür değerlerinin korunacağı ve sergileneceği, aynı zamanda Şehir Müzesi fonksiyonu görecek Gündoğmuş Evi yapılarak işletilecek.



Gündoğmuş’a gün doğuyor

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in kardeşi Tacettin Özeren, kaleme aldığı bir yazı ile Gündoğmuş’ta yaşanan değişimleri aktardı.

1978’de ilkokulu bitirdikten sonra 12 yaşındayken çıktığı Gündoğmuş’a yıllar sonra dönünce dünyanın, Türkiye’nin şehirlerin değişmesine rağmen Gündoğmuş’un bıraktığı gibi durduğunu ifade eden Özeren, ilçenin mahrumiyetler ve mağduriyetler coğrafyası olduğunu ve memlekete dönüşte Topraktepe- Gündoğmuş arası yolun tam bir çile olduğunu aktardı.
“Zaman zaman her yer değişip gelişirken Gündoğmuş neden hep aynı yerinde sayıyor diye hayıflanıyordum” diyen Özeren, son 5-10 yıldır Gündoğmuş’ta gözle görülür bir hareketliliğin yaşandığını vurguladı. Özeren “İlçe, geri kalmışlık zincirlerini kırıp, mağdur ve mahrum kalmışlıktan kurtuluyor; adeta makus talihini değiştirip gelişiyor, daha yaşanabilir bir şehir haline geliyor. İlçe geneli bir şantiye görünümünde… Peş peşe önemli yatırım ve hizmetler gerçekleştiriliyor” dedi.
UYUM VE İŞBİRLİĞİ HİZMET GETİRDİ
Topraktepe mevkii- Güneycik arası yol inşaatı tamamlandığını, yolun zorlu bir diğer bölümü olan Derebağ Beleni mevkiinde de hummalı bir çalışmanın olduğunu aktaran Tacettin Özeren,
“Memleketim için yapılmakta olan bu büyük çalışmaları görünce gönlüm ferahladı, bir çocuk gibi sevinç ve memnuniyet duydum. O halet-i ruhiye içerisindeyken karşılaştığım Gündoğmuş Belediye Başkanı Ağabeyim Mehmet Özeren’i, kardeşi olarak değil, bir Gündoğmuşlu olarak tebrik ettim ve kendisine teşekkür ettim” ifadelerini kullandı.
Siyasetçiler ve kamu yöneticileri arasında uyum ve işbirliğinin daha fazla yatırım ve hizmet olarak geri döndüğünü söyleyen Özeren, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da desteklerinden dolayı teşekkür etti.
SOSYAL BELEDİYECİLİKTE DESTAN
Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in halk tarafından çok sevildiğini ve hizmet ve birikmiş sorunların çözümü için çalışmalarının takdirle karşılandığını aktaran Tacettin Özeren, sosyal belediyecilikte de destan yazıldığını belirtti.
Altyapı yatırımları ve diğer hizmetler konusunda da büyük ve güzel projelerin hayata geçirildiğini merkezi yönetim ve genel idare kuruluşları tarafından yapılan; Sümeni Göleti ve sulama tesisi, Gündoğmuş yolu çalışmaları, Gündoğmuş- Köprülü güzergahındaki yol çalışmaları, İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası’nın göze çarpan önemli yatırımlar olduğunu, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet binası, kurs binası, sıcak asfalt ve yol çalışmaları da güzel yatırımlardan olduğunu söyledi.
BAŞKAN ÜÇ MÜJDE VERDİ
Özeren, Gündoğmuş Belediyesi’nin kendi kaynakları ile gerçekleştirdiği projeleri belediye hizmet binası, devlet hastanesi binası, sanayi dükkanları, belediye lojmanları, belediye sosyal konutları, Selçuklu çarşısı projesi, turistik otel projesi, huzurevi ve bakımevi projesi, cami ve minare yapımları, köy/mahalle içi yol yapımları, park yapımı ve çevre düzenlemeleri, yayla ve arazi yolları yapımları, yol iyileştirme ve asfalt çalışmaları, sulama kanalları ve tesisleri, mahallelerde halkın sosyal ihtiyaçları için kapalı mekanlar yapılması, halkın da katkılarıyla yüksek okul binası yapılması, Uçansu Şelalesi ve Pınarbaşı mesire alanında bazı çevre düzenlemeleri olarak sıraladı.
“Gündoğmuş’un her tarafı şantiye gibi; birbirinden güzel çalışmalar yapılıyor” diyen Özeren, belediyenin bu kadar çok yatırım ve hizmet yapmasına rağmen zz sayıdaki ‘Borçsuz Belediye’lerden birisi olduğunu vurguladı.
Başkan Mehmet Özeren’den üç müjde aldığını da belirten Tacettin Özeren, ‘Yörük- Türkmen Şenliği Ve Göç Şöleni’, Kültür Eğitim Ve Araştırma Merkezi binası ve şehir müzesi görevi görecek Gündoğmuş Evi’nin yapılacağını duyurdu.
Özeren, “1936 yılında ilçe olan Gündoğmuş, yılardır ihmal edilmişliğini telafi edebilmek ve mahrumiyetini giderebilmek için büyük bir gayret içerisinde görünüyor. Kısaca artık ‘Gündoğmuş’a Gün doğuyor’ diyebiliriz.” dedi.