Uçansu'da çevre kirliliğine tepki!

Uçansu'da çevre kirliliğine tepki! Uçansu Şelalesi'nin doğal güzelliklerini görmeye gören çevreciler, çöp yığınları ile karşılaşınca şok yaşadılar

Uçansu’da çevre kirliliğine tepki!

Uçansu Şelalesi’nin doğal güzelliklerini görmeye gören çevreciler, çöp yığınları ile karşılaşınca şok yaşadılar. Çevredeki çöpleri temizleyen çevreciler, çöp atanlara ve yetkililere mesaj gönderdiler.

Gündoğmuş’un doğal güzellikleri düzenledikleri gezilerle görmeye gelen çevreciler doğa harikası Uçansu Şelalesi’nde şok oldular. Şelale meydanının daha önce piknik yapanların bıraktığı atıklarla çöplüğü andırması tepkilere neden oldu. Aykut Yarar ve Ali Doğan isimli vatandaşlar, çevreyi kirletenlere şelale meydanındaki çöpleri toplayarak mesaj verdiler. “Lütfen doğaya kıymayalım. Çöplerimizi doğaya atmayıp geri götürelim” diyen çevreciler, doğa ve çevre adına Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve Orman İşletme Müdürlüğü’nden haftada 1 görevlinin haftada en az bir gün görevlendirilmesini rica etti.

İŞLETMECİ VARKEN BÖYLE DEĞİLDİ

Şelaleyi çöplerden temizleyen çevreciler, gözlemlerini şöyle anlattılar: “Bir tane çöp kovası koymuşlar, o da dolunca çöpler hep dışarıda. Gelen vatandaşların tuvalet ihtiyacını yapacağı yer ise yok. İçme suyu dersen yok. Ama burası daha önceleri işlemeciler tarafından hizmet verirken su, tuvalet, çöp ve çevre kirliliği yoktu. Bunları herkes biliyor.  Yani Uçansu Şelalesi’nin işletmeciliği ne zaman bitti ondan sonra gittiğimizde hep burada belediyenin hizmet verme noktasında bir eksikliğini gördük. Oraya giden herkes de bu güzelliğin yanında bunları da görüp öyle dönüyor. Bu da bölgemiz açısından olumlu olmuyor.

UÇAN SU ŞELALESİNİN PERDE ARKASI

1-Çevre düzenlemesi yok

2-WC yok

3-İçme suyu yok

4-Oturacak dinlenecek yer yok

5- Çöp konteyneri yok. Çöpler rastgele bırakılmış.

6-Her taraf toz toprak

7- 1 km’lik yol çok kötü

8-Araçlar için park yapılacak yer yok gelişi güzel park yapılıyor.

Sonuç olarak bu eksiklikler şelalenin bütün güzelliğini alıp gidiyor”

-Mesut Uygur