'Üretim amaçlı örnek köy projesi'

'Üretim amaçlı örnek köy projesi' Gündoğmuş Köprülü Mahallesi'nden Mevlüt Güven, ilçede tarımın gelişmesi için üretime yönelik örnek köy projesi oluşturulması gerektiğini değindi

‘Üretim amaçlı
örnek köy projesi’


Gündoğmuş Köprülü Mahallesi’nden Mevlüt Güven, ilçede tarımın gelişmesi için üretime yönelik örnek köy projesi oluşturulması gerektiğini değindi. CHP Alanya eski ilçe başkanlarından Yeminli Mali Müşavir Mevlüt Güven, Köprülü’de kendisine ait 50 dönümlük arazide 12 yıldır kiraz yetiştiriciliği yapıyor ve başarılı girişimlerle henüz dalındayken ürünleri satıyor. Üretime yönelik örnek köyler oluşturularak bunu yaygınlaştırmak isteyen Güven, “İlk önce bir köy seçilip o köyde tarımsal anlamda proje oluşturulacak ve diğer köylere de örnek teşkil edecek. Talep eden her köy bu proje kapsamında Büyükşehir ve ilçe belediye olarak desteklenecek. Tarım ile birlikte yaşamsal faaliyetlerin iyileştirilmesi, sağlık ve eğitim olarak da yine Büyükşehir'in yardımıyla desteklenecek. Bu örnek köy ve örnek tarımın asıl amacı tarımda yapılan ürün dikimindeki karışıklığın da önüne geçilmesidir. Herkesin o yıl proje ile belirlenen ürün ne ise onu dikmesi ve değerlendirilmesi, ekonomiye vatandaşın ve ilçe ekonomisine katkı sağlanmasıdır. Konu ile ilgili bilgileri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ilgili birimlerine gönderdim” dedi.
Güven, belediye hizmetleri konusunda da “Özellikle Köprülü’de yıllardır yapılmayı bekleyen Köprülü'nün Oluklar ile Erikçiler arasındaki ana yolun birçok mahallenin de kullandığı 4,5 kilometrelik yolun asfaltlanması var. 2019 yılı için asfaltlaması için program kapsamına alındı. Köprülü’de bulunan köy arığı sulama suyu da alındı. Tabi Gündoğmuş Belediyesi 2018 yılı bütçe kapsamı içinde geçen yıl bu yolun asfaltlanması için bütçe içerisinde idi ama yapılmadı. Şimdi ise meclis üyemiz dahi yok” şeklinde konuştu.

-Haber – Mesut Uygur