Vatandaş sert çıktı

Vatandaş sert çıktı Koordinatörlük görevinin kaldırılmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Özeren tarafından belediye başkan yardımcısı yapılan, AK Parti belediye meclis üyesi ve yeniden adayı Ali

Vatandaş sert çıktı

Koordinatörlük görevinin kaldırılmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Özeren tarafından belediye başkan yardımcısı yapılan, AK Parti belediye meclis üyesi ve yeniden adayı Ali Gülen’in, belediyeye ait 07 JU 011 resmi plakalı araç ile Manavgat’a giderek eğlence mekanlarında alkol alıp eğlendiği video görüntülerinin kamuoyuna duyurulması ilçede şok etkisi oluşturdu. Gülen’e ve belediyeye çok sayıda tepki geldi. Tepkilerin ardından söz konusu aracın seçim sürecinde kullanılmadığı ve belediye garajına çekildiği gözüktü.

Belediye aracı ile eğlenceye
gidilmesine vatandaş ne dedi?

Koordinatörlük görevinin kaldırılmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Özeren tarafından belediye başkan yardımcısı yapılan, AK Parti belediye meclis üyesi ve yeniden adayı Ali Gülen’in, belediyeye ait 07 JU 011 resmi plakalı araç ile Manavgat’a giderek eğlence mekanlarında alkol alıp eğlendiği video görüntüleri ilçede şok etkisi oluşturdu. Kesintisiz video görüntüleri bulunan olayın kamuoyuna duyurulmasının ardından YSK’nın kararına göre 30 Kasım 2018’de yeniden adaylık için belediye başkan yardımcılığından istifa etmiş olması gereken Ali Gülen’e ve belediyeye çok sayıda tepki geldi. Tepkilerin ardından söz konusu araç, belediye garajına çekildi.
ÖZEREN’DEN MESAJLI PAYLAŞIM
Seçim çalışmalarına devam eden Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ise sosyal medyada belediye meclis üyesi adayı Ali Gülen’in seçim çalışmalarından fotoğraflar paylaşarak tepkilere rağmen Gülen’in yanında olduğu mesajını verdi.
‘RABBİMİZ KUL HAKKIYLA GELMEYİN DİYOR’
Diğer siyasiler ve vatandaşlar ise kamu aracının özel işlerde kullanılmasına yüklendi. Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hayri Demirel, “Kul hakkıyla gelmeyin diyor Rabbimiz. Bu seçim, devlet malını babasının malı gibi kullanıp eğlence yapanlarla, ‘Devlet malına yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız’ diyen biz Saadet Partililer arasında geçecektir” dedi. İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Sultan Çetin de gazetemizde yer alan haberi paylaşarak Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” sözünü hatırlattı.
SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER
Birçok Gündoğmuşlu da sosyal medya üzerinden olaya tepkilerini dile getirdiler. İşte o tepkilerden bazıları:
- Mehmet Başkana sahip çıkalım, hizmet sevdalısı, hepimizi bara götürecek.
-Niye Manavgat’a gidiyorlar ki diskoya. Yakıt masrafı yapıyorlar. Gündoğmuş’a yapsınlar bir disko.
- Başkan bizi diskoya götür
- Benim tatlı, güzel, şirin, ah o masum küçük ilçemde neler de olmuş böyle? Dışarda yaşayan Gündoğmuşlu arkadaşlar memleketi merak ediyorsa bir göz atmalı bence?
- Almanya’nın ulaştırma bakanı işine bisikletle gidip geliyor. Hıristiyan ama İslamin ahlakını gösteriyor. Bundan herkesin ders çıkarması lazım.
-Devletin malını babasının malı gibi kullananlara karşıyız. Martın sonu bahardır.
-Ben gel benim yaylanın yolunu yap dedim. Gelseydi bir viski de ben açardım çamın dibinde.
-Yazık onu o makamlarda tutanlara. Arkadaşını söyle senin kim olduğunu söyleyeyim!
- Meclis üyesine bak hele! Bu Gündoğmuşluların aklıyla alay etmektir. Milletin parasıyla devletin resmi arabasıyla âlemlere akan yönetime Gündoğmuşlular gereken cevabı sandıkta verecektir.
-Bu millet aptal değil. Şuan Ali Gülen’in meclis üyeliği için 30 Kasım’da belediye başkan yardımcılığından istifa etmesi gerekiyor, etmiştir zaten. Yani şuan normal bir vatandaş resmi arabayı alıp eğlenmeye gidemez. Böyle bir şey varsa arabayı verin iki tur da biz atalım.
-Diskoda eğlenmek Gündoğmuş’a nasıl bir hizmet ki devletin hizmet için verdiği arabayı keyfi kullanıyorsunuz. O arabanın yakıtında, lastiğinde, motorunda yani her şeyine beyt-ül mal denir. Yakıtını kendi koysa bile bu iş böyledir. Namaz kılarsınız ama Hz Ömer efendimizin kendi işini yaparken devletin mumunu söndürdüğünü bilmezsiniz.
- Ben bay başkanın zamanında yaylaya makam aracı ile arı kovanlarını bakmaya gittiğini gözümle şahit oldum. Hatta o zaman bay başkan yakıtını kendim koyuyorum diye açıklama yaptı. Eee bu eskiyen lastikler ne olacak, arabanın yıpranması ne olacak? Kaldırımı yolu binayı herkes yapar devlet adamı yönettiği kurumda bir tek peçetenin beyt-ül mal olduğunu ve ona emanet olduğunu bilecek çünkü o bir peçetenin mahşerde milyonlarca hak sahibi çıkacak. Yani kolay değil bu işler.