YANGIN FACİASI

YANGIN FACİASI Gündoğmuş'un Çayırözü Mahallesi'nde meydana gelen yangın faciası Kurban Bayramı'nı buruk yaşattı

YANGIN FACİASI

Gündoğmuş’un Çayırözü Mahallesi’nde meydana gelen yangın faciası Kurban Bayramı’nı buruk yaşattı. Dört ev tamamen küle dönerken mağdur aileler yetkililerden yardım eli beliyor.

DÖRT EV KÜLE DÖNDÜ
Gündoğmuş’un Çayırözü Mahallesi’nde 23 Ağustos Perşembe günü 23. Sıralarında yangın çıktı. Nedeni henüz belirlenmeyen yangında alevler birbirine bitişik halde bulunan 4 eve sıçradı. İlk müdahaleyi vatandaşların yaptığı yangını Gündoğmuş Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri söndürmek için büyük çaba sarf etti. Yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından söndürülen yangında 4 eve küle döndü.


YARDIM ELİ BEKLİYOR
Can kaybının olmaması tek teselli olurken evleri yanan vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. 60 yıllık birikimlerinin ve bütün eşyalarının evleri ile birlikte yandığını söyleyen vatandaşlar, yetkilerin yangının ardından duyarsız kaldığını belirttiler. Yangından etkilenenlerin hastaneye kaldırıldığını, diğer ev sakinlerinin ise komşuda kaldığını ifade eden mağdurlar, yardım eli bekliyor. Vatandaşlar ayrıca itfaiyenin geç gelmesine de tepki gösterdi.



4 ev kül oldu

Gündoğmuş’un Çayırözü Mahallesi’nde 4 ev küle döndü. İlk müdahaleyi köyde bulunan vatandaşlar yaptı. Vatandaşlar yanan evleri söndürebilmek için seferber olurken itfaiye aracının geç gelmesi tepkilere neden oldu.

Edinilen bilgiye göre yangın perşembe gecesi saat 23.30 sıralarında Çayırözü mahallesinde Abdil-Şehriye Akgün isimli vatandaşın ahşap evinde çıktı. Sebebi henüz belli olmayan yangında alevler bir anda Akgün ailesinin evini sararken, evde yaşayanlar komşularını uyandırdı ve evleri boşaltılar. Durdurulamayan alevler biri birine çatılı bulunan Fikret Yılmaz, Fahri Yılmaz, Gülsüm ve Kamile Demir'in bulunduğu diğer evlere de sıçradı. Yangında uykuda yakalanan köy halkı korku içinde alevleri söndürmek için seferber oldu. Olay yerine gelen Gündoğmuş Belediyesi’ne ait itfaiye aracı ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı bulunan su arazözleri bölgeye sevk edildi.
1 saat süren yangında 4 ev kül oldu. Evleri yanan vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. İtfaiye ve Orman İşletmesine ait ekipler yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba harcadılar. Olay yerine gelen Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, yetkililerden ve aile yakınlarından bilgi aldı. Ayrıca yangın yerine Akseki Kaymakamlığı ve Antalya Sosyal Hizmetler biriminden bölgeye gelerek inceleme yaptılar.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Özeren, “Çayırözü mahallesinde 4 ev kül oldu. Elhamdülillah can kaybı yok. Ama evler eşyaları ile birlikte kül oldu. Bugün yangında evi yanan hemşerilerimizi tekrar ziyaret edip açılarını paylaşmaya, teselli etmeye çalıştık. Belediye olarak yanlarında olduğumuz hissettirmeye çalıştık. Rabbim daha büyük felaketlerden muhafaza etsin. Geçmiş olsun Gündoğmuş, geçmiş olsun Çayırözü” dedi.
YAĞMUR DOLU YAĞIYOR SANDIK
Yangına gece uykuda yakalanan Akgün çifti, “Akşam komşumuza oturmaya gittik. Saat 10.00 gibi geri geldik. Evde karpuz yiyip yattık. Alevlerin ağaçlara tutuşmasından çıkan sesleri yağmur, dolu yağıyor sandık. Eşime kalk dedim. Evin damındaki incirleri kaldıralım dedim. Kalktığımızda gördüğümüz manzara sonrasında ise yangının başladığını görünce evi terk ettik. Komşuları kaldırdık” dedi.
İLK MÜDAHALEYİ VATANDAŞLAR YAPTI
Yanan evlere ilk müdahaleyi vatandaşların yaptığını belirten Yılmaz kardeşler, "İtfaiye aracı 10 km'lik yolu tam 55 dakikada geldi. Tanker suyunu bile yolda doldurmuş. Ayrıca tankerin delik olduğunu söyleyenler var. Orman işletmenin yangın araçları olmasa komşuların evleri de yanacaktı. İtfaiye ekipleri bölgeye geldiğinde ne bir köpük, ne bir oksijen tüpü, ne de gaz maskesi vardı. Çobandan itfaiyeci olursa böyle olur” diye isyan etti.
60 YILLIK BİRİKİMİMİZ YOK OLDU
Yılmaz kardeşler, “Evin içinde beyaz eşya, altın bilezikler, birikimimiz olan bir miktar para, etinden dahi hiç yemediğimiz kurbanlık eti olmak üzere toplamda 110 bin TL civarında zararımız var. Evlerin hepsi dedelerimizden, babalarımızdan kalmaydı. Tarihi sandıklar ve işlemeler vardı. Kısa sürede alevler evlerin her yerini sardı. Evlerimiz gözlerimizin önünde kül oldu. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıydı” dedi.
RÜZGARIN OLMAMASI BÜYÜK BİR YANGINI ÖNLEDİ
Dehşet geçesini anlatan vatandaşlar gece insanların çığlıklarına uyandıklarını ve tam bir korku yaşadıklarını belirttiler. “Yangına itfaiye araçları gelinceye kadar vatandaşlar olarak müdahale ettik. O gece yaprak dahi kıpırdamıyordu. Eğer rüzgar olsaydı yoldan aşağısı tamamen kül olurdu. Allah korudu bizi" dediler.
YANGINDA ETKİLENENLER HASTANEYE KALDIRILDI
Komşusu Abdil Akgün'ü Murat Yağız'ın kurtardığı ve dumandan yoğun şekilde etkilendiği ve bunun üzerine komşu ilçe Manavgat Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Dumandan etkilenen diğer 4 kişi ise Gündoğmuş İlçe Hastanesi’ne kaldırıldı.
BİZİ ÖNCE YANGIN SONRA DUYARSIZLIK YAKTI
Evleri yanan Yılmaz ve Akgün aileleri belediyenin ve yetkililerin duyarsızlığına dert yandı: “Bizler burada bir yandan açımız yaşarken bir yandan da yangından geriye kalan enkazı kaldırmaya çalışıyoruz. Buraya gelip sadece yangını söndürüp gittiler. Belediye de bir kepçe bırakıp gitti. Ne bir yemek ne bir yatacak yer, ne de bir yol gösteren var. Bizleri burada kendi kaderimize terk ettiler.
ÜÇ GÜNDÜR KİMSE YOK
8-10 kişi üç gündür uğraş veriyoruz. Yangından bir parça eşyasını kurtaran var. O da açıkta yatıyor. Bizlere komşularımız sahip çıktı. Onlar da olmasa açıkta kalmıştık. 81 yaşında olan yaşlı hasta, şeker ve tansiyonu olanlar var.
YETKİLİLERDEN VE HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ
Bizlerin burada şahsi olarak bir beklentisi yok. Yetkili kurumlardan, Sosyal Hizmetler ve hayırseverlerden uzanacak bir yardım eli bekliyoruz" dediler. Muhtar Emir Yağız da “Evleri yananlar için yardım etmek isteyenler ayrıca Çayırözü Muhtarlığımıza başvuru yapabilirler ya da telefonla bize ulaşıp bilgi alabilirler. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.