YARIŞ BAŞLADI

YARIŞ BAŞLADI Kongre sürecinin başladığı MHP'de Gündoğmuş için birden fazla adayın yarışacağı konuşuluyor


YARIŞ BAŞLADI


Kongre sürecinin başladığı MHP’de Gündoğmuş için birden fazla adayın yarışacağı konuşuluyor. Mevcut ilçe başkanı Kıldan'ın yanı sıra 2014 yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Demirel’in de aday olmasının istendiği gelen bilgiler arasında.


MHP’DE KONGRE HAZIRLIĞI


MHP’de ilçe ve il kongreleri 9 Ağustos 2020 Pazar günü Samsun’un İlkadım ilçesiyle birlikte başladı. MHP’de yaklaşık 2 ay içerisinde bütün il ve ilçelerde kongre sürecinin tamamlanması bekleniyor.  Bu takvime göre Gündoğmuş MHP siyaseti de ısınıyor. MHP içinde mevcut başkan Hasan Hüseyin Kıldan'ın adaylığı söz konusu iken sürpriz adayların da çıkabileceği konuşuluyor.


YAKINDA ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK


2014 yerel seçimlerinde MHP'den Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Demirel'in de aday olmasında ısrar ettiği gelen bilgiler arasında. Yine Karadere Mahallesi’nden ve Cayırözü Mahallesi’nden de iki ismin ilçe başkanlığı adaylığı için çalışmalar yaptığı konuşuluyor. En kuvvetli ismin ise merkez Gündoğmuş'tan bir kişinin olduğu ve yakında adaylığını açıklayacağı iddia edildi.


MHP'de kongre süreci başladı


9 Ağustos’ta kongre sürecinin başladığı MHP’de Gündoğmuş için birden fazla adayın yarışacağı konuşuluyor. Mevcut ilçe başkanı Kıldan'ın yanı sıra 2014 yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Demirel’in de aday olmasının istendiği gelen bilgiler arasında.


MHP’de ilçe ve il kongreleri 9 Ağustos 2020 Pazar günü Samsun’un İlkadım ilçesiyle birlikte başlaDI. İlçe ve il teşkilatları bu tarihe uygun olacak şekilde, kongrelerin tutarlı, düzenli ve sağduyu ölçülerinde gerçekleşebilmesi gayesiyle planlama, düzenleme ve çalışmalara hız verdi. Korona virüs tedbirlerine uygun olarak hava şartlarının uygunluğuna göre kongrelerin açık hava veya kapalı salonlarda yapılması değerlendirilip temizliğe, sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat edilecek. 


SÜRPRİZ İSİMLER ÇIKABİLİR


MHP’de yaklaşık 2 ay içerisinde bütün il ve ilçelerde kongre sürecinin tamamlanması bekleniyor. Adayların da kendisini göstermeye başlayacağı günlerde isimler konuşulmaya başlandı. Bu takvime göre Gündoğmuş MHP siyaseti de ısınıyor. MHP içinde mevcut başkan Hasan Hüseyin Kıldan'ın adaylığı söz konusu iken sürpriz adayların da çıkabileceği konuşuluyor.


DEMİREL’E ADAY OL ISRARI


MHP'de kongre sürecine giderken her zamanki gibi tek adayın olmayacağı, iki veya daha fazla adayın yarışabileceği öngörülüyor. MHP kongrelerinde alışılagelmiş olan önceden belirlenen aday ile seçime gidilirken bu sürecin farklı olacağı söyleniyor. Gündoğmuş MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Kıldan'ın dışında iddiaya göre Ak Partili bir meclis üyesinin bir dönem MHP'den Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Demirel'in de aday olmasında ısrar ettiği gelen bilgiler arasında.


İKİ İSİM DAHA MUHTEMEL ADAY


Yine Karadere Mahallesi’nden ve Cayırözü Mahallesi’nden de iki ismin ilçe başkanlığı adaylığı için çalışmalar yaptığı gelen bilgiler arasında. En kuvvetli ismin ise merkez Gündoğmuş'tan genç, dinamik bir adayın ilçe kongresi için iddialı olduğu ve çalışmalarını titizlikle yürüttüğü, genel merkez yönetimi ile birlikte hareket ettiği ve bu kişinin yönetimi ile birlikte önümüzdeki haftalarda adaylığını açıklayacağı iddia edildi. – Mesut Uygur