YARIŞ BAŞLADI

YARIŞ BAŞLADI Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da aday tanırım töreninde Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'i yeniden aday olarak açıkladı

YARIŞ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da aday tanırım töreninde Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’i yeniden aday olarak açıkladı. Özeren’in açıklanması ile 31 Mart 2019 yerel seçimleri için yarış resmen başlamış oldu. Yarış Özeren ve İYİ Parti’nin adayı Sultan Çetin arasında geçecek.

ÖZEREN, RESMEN AÇIKLANDI
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da partisini ve Cumhur İttifakı kapsamında destekleyecekleri MHP’nin adaylarını açıkladı. 19 ilçeden 15'inde AK Parti, 4 ilçede ise Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin adayı desteklenecek. Erdoğan, törende Gündoğmuş adayı olarak da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Özeren’i açıklayarak kürsüde birlikte partilileri selamladı. Özeren’in resmen açıklanması ile çok sayıda partili sosyal medya üzerinden tebrik ettiler.




ŞİMDİ YARIŞ BAŞLIYOR
31 Mart 2019 yerel seçimlerine AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı; CHP ve İYİ Parti Millet İttifakı ile girecek. Gündoğmuş’ta seçim yarışı Cumhur İttifakı adayı AK Partili Mehmet Özeren ile Millet İttifakı adayı İYİ Partili Sultan Çetin arasında geçecek. 24 Haziran Genel seçimlerinde Gündoğmuş’ta bir önceki seçimlere göre AK Parti ve MHP oy kaybederken CHP ise oy oranı attırmış, İYİ Parti ise yeni kurulmasına rağmen ikinci parti olmuştu.
OY ORANLARI DEĞİŞECEK Mİ?
Antalya’da ise yarış Cumhur İttifakı Adayı Menderes Türel, Millet İttifakı Adayı Muhittin Böcek arasında geçecek. 24 Haziran seçimlerinde Antalya’da Cumhur İttifakı yüzde 44,62 oy alırken, Millet İttifakı 47,77 oy oranına ulaşmıştı. İttifak oylarını korursa Antalya’nın yeni başkanı Böcek olacak. Gündoğmuş’ta ise Cumhur İttifakı yüzde 54,33, Millet İttifakı ise yüzde 42,37 oy almıştı. İttifak oylarını korursa Özeren, yeniden başkan seçilecek. Çetin, açıklamalarında da söylediği gibi her kesimden destek alıp oy oranını artırırsa seçimi kazanabilecek.

Özeren resmen açıklandı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday açıklama programı kapsamında Antalya’nın bütün belediye başkan adaylarını açıkladı. Programda Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren de yeniden aday olarak resmen açıklandı.

ERDOĞAN, ADAYLARI AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da partisini ve Cumhur İttifakı kapsamında destekleyecekleri MHP’nin adaylarını açıkladı. Aday tanıtım toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, AK Parti İlçe Başkanı Ali Arslan Gündoğmuş’tan Cumhur İttifakı’nın ortakları olan MHP ile Ak Partili çok sayıda partili de özel araçlar ve otobüslerle Antalya’ya akın ettiler.
ÖZEREN İLE SALONU SELAMLADI
19 ilçeden 15'inde AK Parti, 4 ilçede ise Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin adayı desteklenecek. Alfabetik sıraya göre önce AK Parti adaylarını açıklayan Erdoğan, daha sonra Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin adaylarını açıkladı. Gündoğmuş adayı olarak da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Özeren’i açıklayarak kürsüde birlikte partilileri selamladı.
PARTİLİLERE İTTİFAK UYARISI
“Geldik Antalya’nın en büyük ilçesi Alanya’ya. Alanya’da AK Parti olarak aday çıkarmıyoruz, Cumhur İttifakı kapsamında MHP Adayı Adem Murat Yücel’i destekliyoruz” diyen Erdoğan, partililere şu uyarıda bulundu: “Değerli kardeşlerime şunu özellikle söylemek istiyorum. Cumhur ittifakı dediğimiz bu bütünleşme, pazara kadar değil, inşallah mezara kadar bir yolculuk olacaktır. Dolayısıyla oyları verirken acaba diye bir soruyu sormak yok. Hayırlı olsun”
TÜREL İLE YOLA DEVAM
Diğer Cumhur İttifakı adaylarını da açıklayarak ilçeleri tamamlayan Erdoğan, sonra olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in adaylığını açıklayarak kürsüye çağırdı.
Türel ile salonu selamlayan Erdoğan, “Menderes Türel ile yola devam ediyoruz. Büyükşehir tüm ilçe adaylarımızın Antalyamıza partimize, Cumhur ittifakına hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar AK Parti’nin hizmet bayrağını ilçelerimizde dalgalandırmış olan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu bayrak yarışında yerini yeni arkadaşlarımıza bırakan belediye başkanlarımıza şahsım ve şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Erdoğan, konuşmasında Antalya ve Alanya’ya yapılan hizmetleri de aktardı.
- Mesut Uygur

AK PARTİ'NİN ADAYLARI
Antalya BŞB: Menderes Türel
Akseki: İbrahim Özkan
Aksu: Halil Şahin
Demre: Süleyman Topçu
Döşemealtı: Emre Afacan
Elmalı: Ümit Öztekin
Gündoğmuş: Mehmet Özeren
Gazipaşa: Adil Çelik
İbradı: Hatice Sekmen
Kaş: Mutlu Ulutaş
Kepez: Hakan Tütüncü
Konyaaltı: Gaye Doğanoğlu
Kumluca: Hüsamettin Çetinkaya
Manavgat: Hasan Öz
Muratpaşa: Gökcen Özdoğan Enç
Serik: Enver Aputkan

CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI
Alanya: Adem Murat Yücel
Kemer: Yusuf Üras
Korkuteli: Ömer Niyazi İşlek
Finike: Nail Dülgeroğlu