YAZIK OLUYOR

YAZIK OLUYOR Tanınırlığın artması ile ilginin de her geçen gün arttığı Gündoğmuş'un doğal güzellikleri, ziyaretçilerin ve yetkililerin sorumsuzluğu nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya

YAZIK OLUYOR

Tanınırlığın artması ile ilginin de her geçen gün arttığı Gündoğmuş’un doğal güzellikleri, ziyaretçilerin ve yetkililerin sorumsuzluğu nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Söbüçimen, Eğrigöl, Uçansu Şelalesi, ormanlar ve asırlık ağaçların artık korunması için gerekli adımların atılması gerekiyor.

Söbüçimen’i mahvediyorlar

Gündoğmuş’un doğal güzellikleri arasında bulunan Söbüçimen ve Eğrigöl Yaylası, son günlerde bazı piknik ve kamp yapanların sorumsuzlukları ile yok olma tehlikesi yaşıyor. Gezmeye gelen bazı kişilerin ağır arazi araçları ile ezdiği çimlerde drift yapmaları ve rastgele mangal ateşi yapmaları çimlerin sökülmesine neden oldu. 

Tahribat uzaydan görünüyor

Gündoğmuş’un doğa harikası Uçansu Şelalesi’nin üst kısmından uydu fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşan çevreci Asım Karsçakar, doğa tahribatını gözler önüne serdi. Görüntülerde ormanlık alanın büyük bir bölümünün yok edildiği ortaya çıktı. 

Şelale çöplük gibi

Uçansu Şelalesi’nin doğal güzelliklerini görmeye gören çevreciler, çöp yığınları ile karşılaşınca şok yaşadılar. Çevredeki çöpleri temizleyen çevreciler, çöp atanlara ve yetkililere mesaj gönderdiler. Aykut Yarar ve Ali Doğan isimli vatandaşlar, şelaleyi çöplerden temizleyerek gözlemlerini ve çözüm önerilerini anlattılar. 

Ağaçlar kesildi, yapı dikildi

Geçtiğimiz aylarda ağaçların kesildiği ve bir kısmı İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya’nın girişmeleri kurtulmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda belediye tarafından inşa edilen yapının kaçak olduğu iddia edildi.