THK Alanya şubesine kurban derisi tepkisi

THK Alanya şubesine kurban derisi tepkisi Alanya'nın Mahmutlar semtindeki yeni Sanayi Sitesi inşaatında toplanan kurban derileri sıcakta koku yaymaya başladı

THK Alanya şubesine kurban derisi tepkisi

Alanya’nın Mahmutlar semtindeki yeni Sanayi Sitesi inşaatında toplanan kurban derileri sıcakta koku yaymaya başladı. Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Mahmutlar halkından çok şikayet alıyorum. Kurban derilerine sahip çıkan yok mu?” dedi.
Kurban bayramında deri toplama işini üstlenen en önemli kurumlardan biriside Türk Hava Kurumu. Alanya’da her yıl başarılı bir şekilde deri toplama işini üstlenen THK’da bu yıl ise sınıfta kaldı. 2017 yılında 11 bin 800 deri toplayan THK Alanya Şubesi önceki yıllarda da 10 bin derinin altına düşmeyerek önemli rakamlara ulaşıyordu. Bu yıl ise THK yalnızca 4 bin 200 adet deri toplayabildi.
Geçtiğimiz günlerde THK Alanya Şubesi genel kurulu yapılarak Türk Hava Kurumu Alanya Şube Başkanı olarak Metin Akdenizli seçilmişti.
Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi’nin toplamadığı ve kokuya yol açan kurban derilerinin yarattığı rahatsızlık üzerine Şube Başkanı Metin Akdenizli, açıklamalarda bulundu. Kendisini savunan Akdenizli: “Seçimde kazandıktan sonra ardından genel merkezden gönderilen 2 denetleyici, şube denetimini bitirip bize anahtarı verdiğinde, bayrama 1 hafta kalmıştı. Yine de araç ve personel arayışına başladık. Geçen yılın yarısı kadar bulabildik. İlk 2 gün ağırlıklı 3 gün yaylalarla tüm Alanya’yı birkaç kez tarayarak kurban derilerini topladık ve Mahmutlar’daki yerleşime uzak tuzlama-depolama üssümüze yığdık.
Deri toptancımız, bayramın üçüncü günü, tuzlayıp ayırdığı 4 bin 534 deriyi, bir TIR kamyona yükleyip götürdü. Biz de her deri toplama döneminde olduğu gibi bu yıl da işe yaramayan ve depolama alanında bırakılan deri artıklarını, belediye temizlik işlerine telefonla bildirip, kaldırmalarını istedik.
Belediye görevlilerinden onay alınca da depolama alanından ayrılıp şubemize döndük. İşte her nasılsa, çöpler kaldırılmadığı gibi, bir de fotoğrafı çekilip Alanya basınına yollanmış” dedi. – Haber Merkezi