Yeni Alanya, AGC'den ayrıldı

Yeni Alanya, AGC'den ayrıldı Yeni Alanya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Ali Dim, 15 yıl başkanlık yaptığı Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) kongresinin ardından yaptığı yazılı açıklama ile cemiyet

Yeni Alanya, AGC’den ayrıldı

Yeni Alanya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Ali Dim, 15 yıl başkanlık yaptığı Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) kongresinin ardından yaptığı yazılı açıklama ile cemiyetten istifa ettiğini açıkladı. Dim ile birlikte 22 çalışanı da istifa dilekçelerini AGC’ye teslim ettiler. Dim, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada genel kurulda kendisine cüzzamlıymış gibi davranıldığı, kendisi ile ilgili olumsuz atmosfere maruz kaldığı, onursal başkanlık pozisyonunun tartışma konusu yapıldığı ve yönetimde oylandığını gerekçe gösterdi.
COŞKUN’DAN AÇIKLAMA
AGC Başkanı Gaye Coşkun ise yaşanan istifa tartışmalarının ardından şu açıklamayı yaptı: “AGC'nin değerli üyeleri, son gelişmeler ve oluşturulmak istenen algı üzerine tarafımıza açıklama zorunluluğu doğmuştur. 12 yıllık başkanımıza karşı oluşturulmak istenen ve oluşturulduğu ileri sürülen tutum ve davranışlar, neden ve kim tarafından söylenmiş ve çıkartılmıştır bilmemekle birlikte, 12 yıllık başkanımıza karşı kırıcı, hakaretvari bir tavrımız olmamıştır. Olamaz. Kendisinin iddia ettiği gibi cüzzamlı bir tavır sergilenmemiştir. Sayın Mehmet Ali Dim AGC üyeliğinden istifa etmek üzere bir dilekçeyi yönetim kurulumuza sundu. Yönetim Kurulu olarak oy birliği ile reddedildi. Yönetim Kurulu Üyemiz Ferit Kesen, iade-i itibar gerektiğini söyleyerek, gündemin ilk maddesi olarak Sayın Dim'in onursal başkanlığını oylamamız konusunda ısrarcı bir tutum sergileyince yönetim kurulunda çekimserlik oluştu. Oylama sonucu eşitlik oluşunca Ferit Kesen ve Mustafa Bayır arkadaşımız yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmek üzere önceden hazırladıkları dilekçeyi yönetime sundular. Bu dilekçeler de oylanarak kabul edilmedi. Ardından ise bazı arkadaşlarımız whatsapp gurubundan çıkarak eylemde bulundular. AGC Yönetimi olarak Sayın Dim ve tüm üyelerimiz bizim için ayrı ayrı önemli ve değerlidir. Saygılarımızla.”