Yeni Müdüre ziyaret

Yeni Müdüre ziyaret Yeni görevine başlayan Gündoğmuş İlçe Nüfus Müdürünü Gündoğmuş Gazetesi olarak ziyaret ettik

Yeni Müdüre ziyaret

Yeni görevine başlayan Gündoğmuş İlçe Nüfus Müdürünü Gündoğmuş Gazetesi olarak ziyaret ettik.

Gündoğmuş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mesut Uygur ve sorumlu yazı işleri Müdürü İbrahim Barış Başar ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu. Yapılan ziyarette İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün yeni başlatmış olduğu hizmetler hakkında bilgiler alındı.

PASAPORT VE SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ BAŞLADI

Görevine yeni başlayan Gündoğmuş İlçe Nüfus Müdürü Bayram Doğmuş, yaptığı açıklamasında daha önce personel yetersizliği nedeni ile müracatları kabul edilemeyen, pasaport, sürücü belgesi işlemlerinin artık ilçede yapılabildiğini söyledi. Doğmuş, “Vatandaşların Nüfus Müdürlüğüne gelirken yanlarında bulundurulması gereken evraklara dikkat çekti. Sürücü belgesi için istenen belgeler, bir adet biometrik fotoğraf, sağlık raporu ve kart bedelinin bankaya yatırılmış olması gerekir. Pasaport için ise, bir adet biometrik fotoğraf, defter ve harç bedelinin bankaya yatırılması ve varsa eski pasaportlarının yanında bulundurmaları gerekir” dedi.

VATANDAŞLAR MÜRACAT ETMEYE BAŞLADI

İlçede daha önce yapılmayan bazı işlemleri göreve gelir gelmez ayağının tozuyla hizmete dahil eden İlçe Nüfus Müdürü Bayram Doğmuş, vatandaşların müracatlarını kabul etmeye başladık. Doğmuş, “Ehliyet ve Pasaport işlemleri önceden Nüfus Müdürlüğündeki personel yetersizliğinden dolayı yapılamamaktaydı. Yaklaşık bir aydır kayıt işlemlerinin Nüfus Müdürlüğümüzce yapmaya başladık. Sürücü belgesinde vatandaşların başvurusu yirmiyi geçti. Pasaport işlemlerinde ise şuanda bir müracat oldu. Hac ve Umre zamanında bu sayı daha da artacaktır” dedi.

ADRESTE NÜFUS HİZMETİ BAŞLACAK

Doğmuş, “Ayrıca ilerleyen günlerde Gönül Projesi kapsamında “Adreste Nüfus Hizmeti” vermeye başlıyacaklarını dile getirdi. Adreste nüfus hizmetinin amacı Gündoğmuş ilçe sınırları içinde bulunan ve hasta, yaşlı, engelli kişiler, Gündoğmuş İlçe Nüfus Müdürlüğün’den talep ettiği takdirde ikametlerinde adreste nüfus hizmetini alabileceklerini belirtti.” Haber: İbrahim Barış Başar

R.A, Bayram Doğmuş