Yeterli katılım olmadı

Yeterli katılım olmadı Gündoğmuş'ta bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Kültür Sanat ve Bal Festivali'ne Gündoğmuş Bal Birliğine ve Birlik Başkanı'na davet gitmemesi ise ilçede tartışma konusu oldu

Yeterli katılım olmadı

Gündoğmuş’ta bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Kültür Sanat ve Bal Festivali’ne Gündoğmuş Bal Birliğine ve Birlik Başkanı’na davet gitmemesi ise ilçede tartışma konusu oldu. Bazı siyasi partilerin ve oda başkanlarının da davet edilmediği etkinlik için ise kendi siyasi şovlarını yapıyorlar olarak karşılandı ve tepki olarak halkın yeterli katılım sağlamadığı ifade edildi.

DAVET EDİLMEDİ

4 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen Festivale, Bal Üreticileri Birliği Başkanına sözlü ya da yazılı davetiye gitmediği öğrenildi.

Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Gündoğmuş Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Türker Eren şu ifadeleri kullandı. “Bal Birliği Üreticileri olarak Şenliğe belediye tarafından bizlere sözlü ya da yazılı bir davet gelmedi. Önceki Kaymakamımız Hamza Özbilgi’yi ziyarete gittiğim sırada Kaymakam bey bal festivali için davet geldi mi diye sordu. Bende gelmedi efendim dedim. Kaymakam bey de katıl dedi. Bende bir ilçede arıcılar birliğinin malzemelerini alıp bir kenara koyan, çürüten ve üzerine festival düzenleyen bir yere gitmem. Önce o malzemelere bir çözüm bulsunlar. Ayrıca bize herhangi bir davette gelmedi efendim dedim.

PANDEMEDEN ÖNCEKİNDE DAVET VARDI

“Eren, davet olan her yere elinden geldiğince gittim. Pandemiden önce yine Bal Festivali yapılmıştı. O zaman bize davet vardı. Bende gittim. Bana niye gidiyorsun diyenler oldu. Gündoğmuş Bal Birliği Başkanı olarak davet varsa giderim dedim. Siyasi kimliğimin yanında sonuçta ben Gündoğmuş’un Bal Birliği Başkanıyım dedim. Davet olursa elbette gideceğim. Ayrıca bu yılki balın analizi yapıldı mı, kaçtan satılacak belli değil. Birlik olarak bizden fiyat almadılar” dedi. Haber- Mesut Uygur

R.A Gündoğmuş Bal Birliği Başkanı Mehmet Türker Eren