YKS başvuruları başladı

YKS başvuruları başladı Gündoğmuş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, liselerin 12. sınıfında okuyan ve mezun olan tüm öğrencilere önemli bir duyuru yapmak için harekete geçti. Üniversiteye giriş için gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularının başladığına dikkat çekti.

YKS başvuruları başladı

Gündoğmuş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, liselerin 12. sınıfında okuyan ve mezun olan tüm öğrencilere önemli bir duyuru yapmak için harekete geçti. Üniversiteye giriş için gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularının başladığına dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, başvuru yapmak isteyen adayların ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi web sitesi ya da okul müdürlüklerinden başvurularını gerçekleştirebilecekleri belirtildi. Başvuruların bugün başladığı ve 26 Şubat 2024 tarihinde sona ereceği hatırlatıldı. ÖSYM'nin internet sitesindeki Aday İşlemleri Sistemi veya mobil uygulama üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaraları ve şifrelerini girdikten sonra başvuru ekranına erişilebileceği vurgulandı.

SINAV TAKVİMİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Sınav takvimi hakkında da bilgi verildi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 1'inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 8 Haziran 2024 Cumartesi günü uygulanacak. İkinci oturum ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Yeterlilik Testi'nin 9 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleşeceği belirtildi. Sınav sonuçlarının ise 17 Temmuz'da adaylara duyurulacağı bilgisi paylaşıldı.

REHBERLİK DANIŞMANLIĞINA MÜRAACAT EDEBİLİRLER

Açıklamada, Gündoğmuş İlçesi'nde bulunan Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri ile mezun olan tüm öğrencilerin başvuru yapabileceği vurgulandı. Başvurular ile ilgili herhangi bir tereddüt yaşayan öğrencilerin Okul Rehberlik Servisine danışabilecekleri belirtildi.

Gündoğmuş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, 2024-YKS sınavlarına girecek tüm adaylara başarılar dileyerek açıklamayı sonlandırdı. – Özlem Kaygusuz

YKS başvuruları başladı