Yollar isyan ettirdi

Yollar isyan ettirdi Gündoğmuş'un en turistik mekanı olan Uçansu Şelalesi'ne giden yollar, toprak, çamur, çukur ve göçüklerle perişan durumda

Yollar isyan ettirdi

Gündoğmuş’un en turistik mekanı olan Uçansu Şelalesi’ne giden yollar, toprak, çamur, çukur ve göçüklerle perişan durumda. Yine Kayabükü Mahallesi’nde bulunan Abuzeyitler yolunun hali de vatandaşları isyan ettirdi. Mahalle halkından Kenan Şahin ve Nurettin Şensoy, yetkililere sitem edip göreve davet etti. Seçimden önce yolun yapılması için gönderilen 2 bin torba çimentonun nereye gittiğini soran vatandaşlar, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in mahalleden az oy aldığı için hizmet etmediğini iddia ettiler. 


Şelale yolları perişan

Gündoğmuş’un en turistik mekanı olan Uçansu Şelalesi’ne giden yolların durumu perişan halde. HES tehdidi ile karşı karşıya olan Alara Vadisi ve Uçansu Şelalesi’ndeki HES protestosu haberi için bölgeye giden Gündoğmuş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mesut Uygur, yolları fotoğraflayarak sitem etti ve yetkilileri göreve çağırdı.
Uygur, sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla birlikte şu ifadelerde bulundu: “Sitem etmemek ne mümkün dostlar. Bu fotoğraflar 8 Nisan 2019 gününe ait. Şelaleyi gezelim demiştik. Ama karşılaştığımız manzara daha önce gördüklerimizden yine hiç farkı yok. Gerçekten çok üzüldüm bu manzaralar karşısında. Bakar mısınız şu şelalenin yoluna. Geldiğimiz her daim bu yollar böyle. Güzelliği ile övündüğümüz Uçansu Şelalesi’nin yolları içler açısı. Hendek yuvası olmuş. Araçlar zor geçiyor.
Yollarda göletler oluşmuş, insanlar dahi yürüyerek geçmekte zorlanıyor. Şelalenin girişinde ise sizi inekler karşılıyor. Bir tanesi araca zarar dahi verdi. Şelaleye hemen girişte ise çöpleri gördük. İçimiz sızladı bu manzaralar karşısında. Sitem ettik yetkililere. Böylesine dünyaca ünlü kültürel ve turistik güzelliği olan yolu yaptırmakta ve oraya bir görevli koyamayacak kadar mı aciz bir belediyeyiz. Soruyorum sizlere. Buraları bu şeklide reklam edenlere ve sorumluluğunu yerine getirmeyenlere yazık. Çok yazık. Şunu asla unutmayalım. Bizler buralarda yaşadığımız sürece bu toprakların insanları olarak her bilinci her birey gibi yaşadığımız yerlere hizmet etmek zorundayız. İnşallah bu kötü ve çirkin görüntüleri bir daha görmek zorunda kalayız.”


Kayabükü halkı isyan etti

Gündoğmuş Kayabükü Mahallesi’nde bulunan Abuzeyitler yolunun hali vatandaşları isyan ettirdi.

Mahalle halkından Kenan Şahin ve Nurettin Şensoy, yetkililere sitem edip göreve davet etti. Yolun 400 metresini Antalya Büyükşehir Belediyesi, 200 metresini şahsın yaptırdığını, duvarının bir kısmını da Gündoğmuş Belediyesi’nin yaptığını söyleyen vatandaşlar, Seçimden önce bölgeye gelen AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’tan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in bu yol için 2 bin torba çimento istediğini söyledi. Bu istek üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin malzemeleri gönderdiğini ve yolun 150 metrelik duvar kısmına 200 civarında çimento kullandığını ama geri kalanının nerede olduğunu bilmediklerini ifade ettiler.
‘OY AZ ÇIKTI DİYE KİN TUTUYOR’
Bölgede kalan 6 torba çimentoyu da seçimden bir gün sonra götürüldüğünü aktaran vatandaşlar, “Yolumuz bu vaziyette iken burayı neden yarım bırakıp gittiler. İnsanlar yürümekte zorlanıyor. Hayvan zor geçer. Köylüler olarak mağduruz. Seçimden önce televizyonlarda konuşup vaat verenler nerde. Başkan sözlerini tutmuyor. Oy az çıktı diye kin tutuyor. Herkes kendine oy vermek zorunda değil ki. Yolumuzu yapmalarını isteyince kepçe bozuk diyorlar. 6 aydır kepçe bozuk diye caminin yanında yatıyor. Bunu biz mi yaptıracağız. Sanki meclis üyeleri biziz ya da sanki belediyeyi biz yönetiyor gibi başkan bize ‘Kepçeyi satsak alan yok, yaptırmaya da gücümüz yok’ diyor” dedi.


‘TARLALARIMIZ GÖÇEÇECEK’
Seçimden önce gelen Özeren’in “Oy istemeye yüzümüz var. Çünkü en fazla hizmeti Kayabükü mahallesine yaptık” dediğini aktaran vatandaşlar, şöyle devam etti: “15-20 evin kullandığı ana yol gibi bir mahalle ara yolu ve bu yolun üstelik ucu Akyarı Mahallesi’ne çıkıyor ama bitimine 300 metre kala yolu yapmayarak insanları mağdur ettiler. Bir cenazemiz olsa geçmez. Hasta olsa ambulans giremez. Yolun öbür ucundan girse geri dönemez. Yangın olsa itfaiye giremez. Yük hayvanlarımız bu dereden geçemez. Açtıkları yolun büzünü dahi koymadılar. Zeytin ağaçlarının çapakları dışarıda. Yılların
zeytin ağacı göçme tehlikesi ile karşı karşıya. Tarlamızda bulunan asmalar kaydı geldi yerinden. Yakında tarla da komple çöküp gelecek böyle giderse.
‘1800 ÇİMENTO NEREDE?’
Mağduruz. Başkan bizi mağdur etti. BİMER’e kadar söyledik. Geri dönüş olmadı. Derdimizi kime anlatalım. Bu yol üzerinde oturan Niyazi Şensoy atlı vatandaş yolu kapandığı için evine giremiyor. Girmekte zorlanıyor. Duvar attılar. O vatandaşın yolu kapandı, düzeltmediler. İnsan olan oradan nasıl inip çıksın. Niyazi Şensoy ben kalp hastasıyım, buradan nasıl inip çıkayım diyor. En sonunda bahçe evine göçtü gitti. 2-3 aydır orada yaşıyor. Başkan bunları Kayabükü Mahallesi’nde kendisine fazla oy çıkmadığı için yapıyor. Burayı ondan bırakıp gittiler. Antalya Büyükşehir 2 bin çimento vermişti. Bunun 200'ü buraya kullandılar. Geri kalan 1800 torba çimento nere gitti. Üstelik bu çimentoları burası için istemelerine rağmen. Şimdi ne çimento var, ne yol yapan var”

Özel Haber – Mesut Uygur