YSE İSTİYORLAR

YSE İSTİYORLAR Yaz aylarında özellikle hayvancılıkla geçimini sağlayan bölge halkının göç ettiği Ümütlü Yaylası'nda temiz su olmamasından dolayı büyük sorun meydana geliyor


YSE İSTİYORLAR


Yaz aylarında özellikle hayvancılıkla geçimini sağlayan bölge halkının göç ettiği Ümütlü Yaylası’nda temiz su olmamasından dolayı büyük sorun meydana geliyor. Yaşadıkları sıkıntıları anlatan yayla sakinleri yaylalarına YOL – SU – ELEKTRİK istiyor.


YAYLA HALKI ÇARESİZ


Gündoğmuş'un Ümütlü Mahallesi Yaylası'nda köylüler su sorunlarının çözülmesi için yetkilileri göreve davet etti. Ümütlü Yaylası sakinleri çaresizlik içinde içme suyu, elektrik ve yol sorunlarının çözülmesini bekliyor. 1820 rakımlı Ümütlü Yaylası’nın en önemli sorunları arasında Kuruca mevkiinden yaylalarına çıkan 5 kilometrelik yolun bakımsızlığı, dik olması ve üstüne bir de yolun dar olması dolayısıyla insanların büyük araçlarla yaylalarına ulaşımı zorlaştırması yer alıyor.


KİRLİ SUDAN İÇİYORLAR


Bölgede özellikle hayvancılıkla geçinen ailelerin en büyük ikinci sorunu ise temiz içme suyu ve hayvanların içebileceği suyun olmaması. Bölgede birkaç yerde kışın yağan karlardan eriyen suların gölet oluşturması ile küçük su göletleri oluşmuş. Ancak bu sularda çeşitli sebeplerle kirlenince hayvanlar temiz su yerine kirli sudan içmek zorunda kalıyorlar. İnsanlar burada kendi elektriklerini güneş enerjisi paneli sayesinde depolayarak elde ediyorlar.