Yukarısı bıyık aşağısı sakal

Yukarısı bıyık aşağısı sakal Gündoğmuş'ta otobüs tarifelerine yaklaşık yüzde 20 oranında zam yapıldı. Ancak yeteri kadar yolcu taşıyamayan otobüsçüler, zam gelse bile maliyetlerin altında ezildiklerini söylüyor.

Yukarısı bıyık aşağısı sakal

Gündoğmuş’ta otobüs tarifelerine yaklaşık yüzde 20 oranında zam yapıldı. Ancak yeteri kadar yolcu taşıyamayan otobüsçüler, zam gelse bile maliyetlerin altında ezildiklerini söylüyor.

Gıdadan ulaşıma, giyimden akaryakıta kadar neredeyse her alanda yapılan zam furyası devam ederken Gündoğmuş’ta otobüs ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapıldı. Gündoğmuş’taki şoförlerin çok sıkıntı çektiğini söyleyen Zeki Kurt, Antalya’ya giderken en az bin lira yakıt masrafı yaptığını ve giden yolcunun bu masrafları karşılamadığını dile getirdi.

‘SESİMİZİ DUYUN’

Kilometre bazlı hesaplanarak verilen zamların yetersiz olduğunu, Gündoğmuş yollarının yerinde görülerek ona göre zam yapılması gerektiğini savunan Kurt, gazetemize yaptığı açıklamada, “Gündoğmuş’tan Antalya’ya 115 lira vermiş. Araba 2 saatte varıyor. Benim çıkmış olduğum köydense araba 4 saatte varıyor. Yollar çok kötü. Onlar oradan kilometreye bakıp ona göre ücretlendirme yapıyor ama gelip görsünler yollar köstebek tarlası gibi. Sesimizi duyan yok” diyerek yetkililere seslendi.

MALİYETLER EZİYOR

Gündoğmuş’ta ücret tariflerinde değişikliğe gidildi. Toplu taşıma ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapıldı.

Ülkemizde enflasyonun da etkisiyle A’dan Z’ye her şeye zam gelirken her geçen gün karşımıza yeni bir zam çıkıyor. Akaryakıta gelen zamlar, otobüsçüleri zora sokunca zam yapmak da kaçınılmaz oluyor. Yeteri kadar yolcu akışının olmadığı Gündoğmuş’ta gelen zamlar vatandaşları da isyan ettiriyor. Gündoğmuş’ta bu kez otobüs ücret tarifelerinde yüzde 30 oranında zam yapılma kararı alındı. Buna göre Gündoğmuş merkezden hareket eden otobüslerin yeni ücretleri şu şekilde:

Antalya 95 liradan 115 liraya, Alanya 55 liradan 65 liraya, Manavgat 50 liradan 60 liraya, Serik 63 liradan 75 liraya yükseldi. Karaköy, Akyarı, Köprülü, Çayırözü, Kayabükü, Çaltı gibi diğer güzergahlarda da aynı oranda zam yapıldı. Gündoğmuş- Antalya arasında otobüs şoförlüğü yapan Zeki Kurt, Gündoğmuş Gazetesi’ne yaptığı konuşmada, yapılan zamların masrafları kurtarmadığını ve yeteri kadar yolcu taşımayan otobüslerin çok bozuk yollarda gittiğini söyledi.

‘MASRAFI KARŞILAMIYOR’

Kurt, “Ulaştırmanın daha önceki vermiş olduğu zamlardan sonra yüzde 20 oranında zam yapıldı. Fakat, yolcu çok az. Otobüsler masraflarını karşılayamıyor. Bu masrafların karşılanabilmesi için en az yüzde 50 zam yapılması gerekirdi. Gündoğmuş’tan Antalya’ya 115 lira vermiş. Araba 2 saatte varıyor. Benim çıkmış olduğum köydense araba 4 saatte varıyor. Yollar çok kötü. Benim bin lira yakıt masrafı oluyor. Yolcu o masrafı karşılamıyor. Ulaştırmanın gelip kendisi görmesi lazım. Alanya’dan çıkacak köyleri kapsayarak gidecek. Yolların nasıl olduğunu kendisi değerlendirecek. Ama bizim sesimizi duyan yok. Onlar oradan kilometreye bakıp ona göre ücretlendirme yapıyor.” İfadelerini kullandı. – Özlem Kaygusuz

halk maliyetler gider akyarı