150 bin dönüm arazi tarıma açılacak

150 bin dönüm arazi tarıma açılacak Gündoğmuş İYİ Parti Belediye Başkanı Mehmet Ali Gürses, kenti tüketen değil, üreten bir yapıya kavuşturmak adına kararlı adımlar atacaklarını belirterek, tarıma önemli bir odaklanma getireceklerini açıkladı.

150 bin dönüm arazi tarıma açılacak

Gündoğmuş İYİ Parti Belediye Başkanı Mehmet Ali Gürses, kenti tüketen değil, üreten bir yapıya kavuşturmak adına kararlı adımlar atacaklarını belirterek, tarıma önemli bir odaklanma getireceklerini açıkladı. Gürses'in yaptığı önemli bir duyuruyla, Gündoğmuş'un tarım potansiyelini artırmak ve örtü altı ürün yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacıyla 150 bin dönüm araziyi tarıma açacaklarını bildirdi.

Gürses, yaptığı açıklamada, "Gündoğmuş'u daha sürdürülebilir ve ekonomik açıdan güçlü kılmak için tarıma olan desteğimizi artırıyoruz. Özellikle örtü altı ürün yetiştiriciliği konusunda önemli adımlar atarak, kentimizin tarım potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

KULLANIMA AÇILACAK

Tarımın sadece ekonomik bir faaliyet olmanın ötesinde, bir yaşam tarzı ve kent kültürünün bir parçası olduğunu vurgulayan Gürses, çiftçilere yönelik destek programları ve eğitimlerle birlikte, tarım sektörünü canlandırmayı hedeflediklerini belirtti.Ayrıca, tarıma elverişli 150 bin dönüm araziyi ekim ve dikim için kullanıma açacaklarını ifade eden Gürses, bu adımın Gündoğmuş'un tarımsal zenginliğini artırarak, yerel ekonomiye canlılık kazandıracağını dile getirdi. Gürses, kent sakinlerine çağrıda bulunarak, "Gündoğmuş'un tarımsal potansiyelini birlikte değerlendirip, kenti daha yeşil ve verimli bir hale getirmek için birlikte çalışmalıyız. Halkımızın da desteğiyle tarım projelerimizi hayata geçirecek ve Gündoğmuş'u tarımın gücüyle yeniden doğuracağız" şeklinde konuştu.- Özlem Kaygusuz

150 bin dönüm arazi tarıma açılacak. Gündoğmuş