4 yılda 2 milyar TL yatırım

4 yılda 2 milyar TL yatırım Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), içme suyu kanalizasyon, yağmur suyu ve arıtma tesisleri yatırımlarıyla Antalya çağı yakaladı

4 yılda 2 milyar TL yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), içme suyu kanalizasyon, yağmur suyu ve arıtma tesisleri yatırımlarıyla Antalya çağı yakaladı. Dünya kenti olma yönünde çok önemli bir gelişme gösterdi. 4 yılda Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar tüm ilçelerde altyapıya yaklaşık 2 milyar TL harcayan ASAT, adeta yatırım oldu yağdı.


Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Yasasının bu dönem yürürlüğe girmesi ile 19 ilçede yatırım hamlesi başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in “Merkezde ne varsa ilçelerde de aynı hizmet olacak’’ talimatıyla büyük altyapı sorunu olan ilçelerin eksikliklerini giderilmesi için seferberlik ilan edilmişti. ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, olağanüstü bir performans sergileyen ASAT’ın, geceli gündüzlü bir çalışma ile 4 yıllık süreçte 19 ilçenin tüm altyapı ihtiyacını karşıladığını söyledi.
GÜNDOĞMUŞ’UN YÜZÜ GÜLDÜ
ASAT, Gündoğmuş’ta Bedan, Karaköy, Çamlıalan, Akyar ve Yeniköy Mahallelerinin su sorununu çözdü. Toplam 46 kilometrelik isale hattı döşeyen ASAT ekipleri, Gündoğmuş Aksu kaynağından alınan su ile mahallelilerin yüzünü güldürdü.