Fiyatlar maliyetlerin altında kalıyor

Fiyatlar maliyetlerin altında kalıyor Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, ilçede yetiştirilen sebzelerin fiyatlarının üreticilerin maliyetlerinin altında kaldığını belirterek, fiyat belirleme komisyonu toplandıklarını ve gelecek sezonlar için çözüm önerileri üzerinde fikir birliğine vardıklarını açıkladı.

Fiyatlar maliyetlerin altında kalıyor’

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, ilçede yetiştirilen sebzelerin fiyatlarının üreticilerin maliyetlerinin altında kaldığını belirterek, fiyat belirleme komisyonu toplandıklarını ve gelecek sezonlar için çözüm önerileri üzerinde fikir birliğine vardıklarını açıkladı.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, ilçede yetiştiriciliği yapılan sebzelerin, özellikle salatalık, patlıcan ve kabak gibi ürünlerin fiyatlarının arz talep dengesi ve hava koşullarının etkisiyle üreticilerin maliyetinin altında kaldığını belirtti. Bu durumun çözümü için fiyat belirleme komisyonunu topladıklarını açıkladı.

SEZON İÇİN DEĞERLENDİRME YAPILDI

Göktepe, bugün için fiyat konusunda net bir sonuca ulaşamamış olmalarına rağmen, toplantının sorunların tespit edilmesi ve gelecek sezonlar için çözüm önerilerinin değerlendirilmesi açısından faydalı olduğunu vurguladı. Üretici birliklerinin kurulması ve piyasaya üretici temsilcilerinin katılması için görüş birliğine varıldığını dile getirdi. Konuşmasında, toplantıya katılan Konaklı Hal Dernek Başkanı ve komisyonculara, yanı sıra toplantıya katılan tüm üreticilere teşekkürlerini ileten Başkan Göktepe, umut dolu ve bereketli üretim sezonları diledi. – Özlem Kaygusuz

 

Fiyatlar maliyetlerin altında kalıyor