İlçe Tarım uyardı

İlçe Tarım uyardı Gündoğmuş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilere hayvan alırken küpeli, aşılı, sağlıklı ve belgeli olması yönünde dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

-İlçe Tarım uyardı

Gündoğmuş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilere hayvan alırken küpeli, aşılı, sağlıklı ve belgeli olması yönünde dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Gündoğmuş’ta özellikle son zamanlarda Türkiye’deki üreticileri tehdit eden şap hastalığı olmak üzere birçok hastalığa karşı İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından aşılama çalışmaları devam ediyor. İlçede mahalle mahalle gezen ekipler bu kapsamda son olarak Kayabükü Mahallesi’nde bir çalışma gerçekleştirdi. Ekipler aşılanmamış hayvanlara aşılama yaparken küpe çalışmasını da beraberinde yaptı.

SAĞLIKLI HAYVAN, BELGELİ SEVK VURGUSU

Gündoğmuş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ilçedeki üreticilere önemli bir uyarıda da bulundu. Hayvan sevkiyatının mutlaka belgeli olması gerektiği belirtilirken, hayvanların küpeli olmasına dikkat edilmesi gerektiği, sağlıklı ve aşılı hayvan taşınması gerektiği ve belgesiz hayvan alınmaması yönünde uyardı. – Özlem Kaygusuz

tarım hayvancılık