Su verimliliği seferberliği

Su verimliliği seferberliği Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde, Ulusal Su Verimliliği Seferberliği kapsamında önemli bir bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Müdürlük, öğrencilere suyun etkin ve verimli kullanımı konusunda bilgiler aktarmak amacıyla düzenlenen toplantılarda, su tasarrufu ve sürdürülebilir su yönetimi konularında farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Su verimliliği seferberliği

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde, Ulusal Su Verimliliği Seferberliği kapsamında önemli bir bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Müdürlük, öğrencilere suyun etkin ve verimli kullanımı konusunda bilgiler aktarmak amacıyla düzenlenen toplantılarda, su tasarrufu ve sürdürülebilir su yönetimi konularında farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Antalya'da tarım ve su kaynaklarının verimli kullanılması için başlatılan Ulusal Su Verimliliği Seferberliği çerçevesinde, Manavgat ve Gündoğmuş'ta eğitim faaliyetleri düzenleniyor. Bu kapsamda, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, öğrencilere suyun stratejik önemi, tasarruf yöntemleri ve suyun sürdürülebilir kullanımı konularında detaylı bilgiler sunuyor.

SU YÖNETİMİ HAKKINDA BİLİNÇ OLUŞTURULUYOR

Gerçekleştirilen toplantılarda öğrencilere su kaynaklarının korunması, su israfının önlenmesi, tarımda etkin sulama teknikleri gibi konularda bilinçlendirme yapılarak, genç neslin su kaynaklarıyla ilgili sorumluluklarının arttırılması hedefleniyor. Bu eğitim faaliyetleriyle birlikte, su verimliliği konusunda toplumsal farkındalığın artırılması ve sürdürülebilir bir su yönetimi anlayışının yaygınlaştırılması amaçlanıyor. – Özlem Kaygusuz

Su verimliliği seferberliği su