Sümeni Göleti tam gaz su tutuyor!
Sümeni Göleti tam gaz su tutuyor! Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde iki yıldır süren tamirat çalışmalarıyla gündemden düşmeyen Sümeni Göleti, kış yağışlarıyla birlikte eski günlerine dönüyor. Geçtiğimiz yıl tamamlanan onarım çalışmalarının ardından göletteki su seviyesinin hızla yükselmesi, bölge üreticisine derin bir nefes aldırıyor.
Sümeni Göleti tam gaz su tutuyor!
Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde iki yıldır süren tamirat çalışmalarıyla gündemden düşmeyen Sümeni Göleti, kış yağışlarıyla birlikte eski günlerine dönüyor. Geçtiğimiz yıl tamamlanan onarım çalışmalarının ardından göletteki su seviyesinin hızla yükselmesi, bölge üreticisine derin bir nefes aldırıyor.
GÜNDOĞMUŞ – Gündoğmuş tarımı için hayati öneme sahip olan ancak teknik aksaklıklar ve sızıntı problemleri nedeniyle bir süredir boş kalan Sümeni Göleti’nin su tutmaya başlaması yüzleri güldürüyor. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru titizlikle tamamlanan tamirat işlemlerinin ardından, bu yıl etkili olan kış yağışları göleti adeta ihya etmeye devam ediyor.
"BU YAZ SUSUZLUK YAŞANMAYACAK"
Su seviyesinin istenilen düzeye ulaşmasıyla birlikte, göletten faydalanan mahallelerdeki çiftçilerin endişeleri yerini umuda bıraktı. Geçtiğimiz yıllarda su yetersizliği nedeniyle ürün kaybı ve ağaçları kuruyan üreticiler, yükselen su seviyesinin bu yaz sezonu için tam verim ve bereket anlamında sorun yaşanmayacağını düşünüyor.
ÇİFÇİLERİN YÜZÜ GÜLECEK
Göletin tam kapasiteye ulaşmasıyla birlikte bölgedeki sulamama yapmak isteyen çiftçiler için sorun olmayacağını gösteriyor. Göletteki suyun yükselmesi sadece tarımı değil, bölgedeki hayvancılık ve genel ekonomik döngüyü de olumlu etkileyecek. Gündoğmuşlu çiftçiler şimdi, tamir edilen ve suyla dolan göletlerinin gölgesinde bereketli bir hasat sezonuna hazırlanıyor. – Mesut Uygur