'Tarıma 210 milyonluk yatırım'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Tarım Hayvancılık Seracılık Gıda İhtisas Fuarı'nın açılışını yaptı



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Tarım Hayvancılık Seracılık Gıda İhtisas Fuarı’nın açılışını yaptı. Tarım sektörünün turizm kadar önemli ve her geçen gün gelişme gösteren bir sektör olduğunu belirten Başkan Türel, “Antalya tarımı 6.5 milyon ton üretim yapan yarım milyar doları aşan ihracat yapan, tohum fide gibi üretim alanları ile ilgili dünya çapında söz sahibi olan büyük bir sektör. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım sektörüne ciddi destekler vermeye çalışıyoruz. Tarım sektörü artık stratejik sektör ve uluslararası ilişkilerde ülkeler arası liderlerin gündeminde olan bir sektör” dedi.
Tarım sektörüne 210 milyon liralık yatırım desteği sağladıklarını belirten Başkan Türel, “Antalya Büyükşehir Belediyesi, artık kapalı devre sulama suyu sistemi, haller, mezbahalar yapan, eli nasırlı çiftçisine elektriği bedava kullandıran bir belediye oldu” dedi.