Topraksız tarım heyecanı

Topraksız tarım heyecanı Alanya'da bir üreticinin topraksız tarımla yetiştirdiği çilekler, diğer üreticilere örnek oldu. Başkan Göktepe, üreticilerin yanında olduklarını söyledi.

Topraksız tarım heyecanı

Alanya’da bir üreticinin topraksız tarımla yetiştirdiği çilekler, diğer üreticilere örnek oldu. Başkan Göktepe, üreticilerin yanında olduklarını söyledi.

Alanya'da bir çiftçinin topraksız tarım yöntemiyle yetiştirdiği çilekler, diğer üreticilere örnek oluyor. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, çilek serasının antioksidan içeriği bakımından son derece yüksek olduğunu ve aynı zamanda kandaki kan hücrelerini yenileyerek insülin salgılanmasını sağladığını belirtti.

2 BUÇUK YILDA AMORTİ ETTİ

Göktepe, "Devletimizin desteği, sübvansiyonlu kredi desteği, şahsımız ve odamızın katkılarıyla 3 sene önce kurulan bu çilek serası, şu anda kendisini 2,5 senede amorti etmiş durumda. Topraksız tarım ve otomasyon sistemiyle yapılan gübreleme, çiftçiye önemli bir gelir kaynağı sağlıyor. Elbette biraz zahmetli ancak zahmetli işler kıymetlidir. Bu nedenle üreticimizi destekliyor, onlara teşekkür ediyoruz. Önder çiftçi olduğu için herkese hayırlı ve bereketli kazançlar diliyoruz" dedi. – Özlem Kaygusuz

Topraksız tarım heyecanı. Alanya