Uçansu Şelalesi kuruyor

Uçansu Şelalesi kuruyor Gündoğmuş'un dünyaca ünlü Uçansu Şelalesi'nin suyu gün geçtikçe azalmaya başlıyor.

Uçansu Şelalesi kuruyor

Gündoğmuş’un dünyaca ünlü Uçansu Şelalesi'nin suyu gün geçtikçe azalmaya başlıyor.

Akdağ’ın eteklerinden karların erimesiyle birlikte, bahar aylarında ziyaretçilere tam bir görsel şov sunan ünlü Uçansu Şelalesi, bu yıl beklenildiği kadar çağlamadı. Şelalenin sularının bu yıl gün geçtikçe azaldığı gözlemlendi.

GÖZLE GÖRÜLÜR AZALIŞ

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesi Kayabükü Mahallesi’ne bağlı Uçansu Şelalesi, her yıl ülke içerisinden ve yurt dışından onlarca ziyaretçi ağırlayan bir doğal güzellikti. Denizden yaklaşık 800-850 metre yükseklikte bulunan şelale, bu yıl kuraklıktan etkilenen yerlerinden biri oldu. 2023 yılı Mart’ın 20’sinde patladığı zaman çekilen bir fotoğraf ile 4 Nisan günü çekilen fotoğraflarda bu yıl kuraklığın ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. 15 gün ara ile çekilen iki farklı fotoğraftaki fark gözle görülür şekilde şimdiden suyun ne kadar azaldığını gösteriyor.

KURAKLIKTAN NASİBİNİ ALDI

Önceki yıllarda Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayına kadar şelalenin akıntısının sürdüğünü söyleyen yöre halkı, “Bu yıl dağlara karlar az yağdığı için şelalemiz önceki yıllarda olduğu gibi çağlamıyor. Buraya gelenler suyun coşkunluğuna hayran kalırlardı. Önünde durmakta zorlanırlardı. Çünkü insanı yağmur misali ıslatırdı. Şimdi ise durum orta da. Böyle giderse yirmi, yirmi beş güne kalmaz şelalenin suyu kurur.”  dedi. -Mesut Uygur

uçansu şelalesi