Üreticiler aç mı kalacak?

Üreticiler aç mı kalacak? Gündoğmuş'ta arı üreticiliği yapan vatandaşlar, ayı saldırısı yüzünden arıcılığın bitme noktasına geldiğini söyleyerek bu konuda yetkililerden destek istediler.

Üreticiler aç mı kalacak?

Gündoğmuş’ta arı üreticiliği yapan vatandaşlar, ayı saldırısı yüzünden arıcılığın bitme noktasına geldiğini söyleyerek bu konuda yetkililerden destek istediler.

ARILARI KOYACAK YER BULAMIYORLAR

Gündoğmuş'ta arıcılık ve çiftçilik faaliyeti yapan Ramazan Uysal ve Hasan Uysal, yaşadıkları sıkıntıları Gündoğmuş Gazetesi'ne aktararak yetkililere seslendirdi. Uysal, Ortaköy Mahallesi'nde ayı saldırıları nedeniyle arı kovanlarını koyacak yer bulamadıklarını belirterek, Tarım İşletme’nin de talimatıyla yerleşim alanına 200 metre olduğu için arılarını yerleştiremediklerini ifade etti. Uysal, ayıların gelmemesi için arılarını koruyabilmek adına yakın yerlere yerleştirmek istediklerini ancak bu durumda da resmiyetin kurallarından dolayı yerleşim yerine yakın ve korunaklı alanlara kovanlarını koyamadıklarını vurgulayarak, yetkililerden bu konuda yardım ve yol göstermelerini talep etti. Ayrıca, arıcılık faaliyetlerini olumsuz etkilediği gibi diğer üretim faaliyetlerini de gerçekleştiremediklerini ve dile getirdi. Uysal, avlanmanın yasak olması nedeni ile de ayıların saldırılarına engel olamadıklarını ve bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Üreticilerin yaşadığı bu sorunların çözülmesi için yetkililerden yardım talep ediyorlar.

‘AYILAR 15 TANE KOVAN YEDİ’

Ramazan Uysal ve Hasan Uysal, Gündoğmuş Gazetesi’ne yaptıkları açıklamada, “Ortaköy Mahallesi'nde ayılar saldırıyor, kovanlarımızı koyamıyoruz. Barcın'da Tarım İşletme, “yerleşim alanına 200 metre” diyor, koydurtmuyor. Oraya da koyamıyoruz. Arılarımızı ayı saldırısından koruyabilmek için yakınımıza koymamız lazım. Davar, insan korkusundan o zaman ayı yanaşmıyor. Köpekler de olunca havlayınca ayılar korkup kaçıyor. O yüzden biz yakına koymak istiyoruz. Ayı gelmesin diye. Ama buna müsaade edilmiyor. İki arada bir derede kaldık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz artık. Bize bir yol göstersinler. Ortaköy merkezde ayılar 15 tane kovan yedi. Diğer yandan dağlardaki domuzlardan ekin ekemiyoruz. Ayı yüzünden arı yetiştiremiyoruz. Ne yapacağız? Üzüm yetiştiremiyoruz. Ne yapacağız? Şu anda çaresiz vaziyetteyiz. Yetkililerin bunu çözmesi lazım. Avlanma da yasak. Bir çare bulmaları lazım. Biz de bir şey yapamıyoruz.” diyerek isyan ettiler. -Mesut Uygur

Üreticiler aç mı kalacak?