​​​​​​​Üretim bitti'

​​​​​​​Üretim bitti' Girdi maliyetleri dolayısı ile üreticilerin üretim yapamayacak duruma geldiğini söyleyen Yüksel, 'İlçede arıcılık faaliyetleri gösteren vatandaşlar destek verilmesini istiyoruz' dedi.

Üretim bitti’

Girdi maliyetleri dolayısı ile üreticilerin üretim yapamayacak duruma geldiğini söyleyen Yüksel, “İlçede arıcılık faaliyetleri gösteren vatandaşlar destek verilmesini istiyoruz” dedi.

Gelecek Partisi Gündoğmuş İlçe Başkanı İbrahim Yüksel, Gündoğmuş Gazetesi’ne üreticinin çektiği sıkıntıları gündeme getirerek değerlendirmede bulundu.

DESTEK TALEBİ

Yüksel, yaptığı açıklamada "20 yıldır üretimin tamamen bittiği açık ve net meydandadır. Onun için Gündoğmuş’lu hemşerilerimin kısmen de olsa arıcılık ile uğraştırması hasebi ile aracılığın da bitme noktasına geldiğini görmekteyiz. Şöyle ki şeker çuvalının 200 TL’den 1200 TL’ye yükselmesi nedeni ile ve atların sağlık ile ilgili bakımının artması, diğer bir yandan arı kovanlarını yaylalara çıkarmak isteyen vatandaşların da akaryakıt zamlarından etkilendiği şu günlerde, üretimin bittiği gibi arıcılığımız da bitme aşamasına geldiği görülmektedir. İlçe de arıcılık faaliyeti gösteren vatandaşlara yönelik, akaryakıt, seker ve ilaç desteği verilmesini talep ediyoruz. Aynı zamanda tarım İlçe müdürlüğünün konu ile ilgili çalışma yapması gerektiğini ifade ifade etmek isteriz." – Mesut Uygur

tarım arıcılık