'Yaşasın derelerin kardeşliği'

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu (DEKAP) 'Antalya Hepimizin' panel ve forumu Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi



Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu (DEKAP) ‘Antalya Hepimizin’ panel ve forumu Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yardımcı Doçent Doktor Hafize Öztürkmen’in moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe Kentleşme ve Çevre Sorunları Uzmanı Prof. Dr. Gülser Öztunalı Kayır, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi-Şehir Plancısı Dr. Ümit Özcan, Antalya Kent İzleme Platformu kurucusu Avukat Mustafa Şahin ile Derelerin Kardeşliği Antalya Platformu’ndan Mimar Birsen Tanyeli panelist olarak katıldı.
Gündoğmuş’tan Köprülü Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz da katıldığı panele CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer ve vatandaşlar katıldı.


Panelistler Antalya’nın 1 katrilyon parasının Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından Kruvaziyer Liman Projesi ile denize atıldığını iddia etti. Kentleşme ve Çevre Sorunları Uzmanı Prof. Dr. Gülser Öztunalı Kayır, “Katar’ın Boğaçay’a el koyması için çalışan bir belediye başkanı ‘Kamu yararı var’ safsatasıyla kimseyi kandıramaz” diye konuştu.
Panelin ardından bir değerlendirme yapan Köprülü Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz, şunları aktardı: “Antalya Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür Merkezi’nde Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu olarak Antalya'nın dünü, bugünü, yarını konulu panelde çevre, doğa, yaban hayatı, antik kent, yeraltı ve yer üstü kaynakları, Antalya’nın şehir planı, akarsular, vadiler, falezler başta olmak üzere birçok konuda konuşmacı ve katılımcılar değerlendirmede bulunduk. Çok verimli bir panel oldu. Katılımcılara, konuşmacı arkadaşlara, hocalarımıza, ayrıca Birsen Tanyeli Ablamıza böyle bir organizasyon düzenlediği için şahsım ve yöredeki duyarlı çevre dostları adına teşekkür ederim. ‘Yaşasın derelerin kardeşliği. Vurmayın kelepçeler özgür aksın dereler. Su hayattır satılamaz. HES’ci şirket HES’tir git. Dere bizim yelimizdir, suyu alın terimizdir’ dedik kapattık.” - Dursun Kayacı