Yeni buzul keşfi

Yeni buzul keşfi Hasan Hüseyin Kahraman, Geyik Dağı'nda 2 bin 585 rakımda tespit ettiği iki obrukla birlikte yeni bir buzul keşfi gerçekleştirdi.

Yeni buzul keşfi

Hasan Hüseyin Kahraman, Geyik Dağı'nda 2 bin 585 rakımda tespit ettiği iki obrukla birlikte yeni bir buzul keşfi gerçekleştirdi.

Doğa dostu Hasan Hüseyin Kahraman, Gündoğmuş ilçe sınırları içindeki Geyik Dağı'nda daha önce keşfettiği sirk buzulunun ardından bu kez 2 bin 585 rakımda, birincisi 2010, ikincisi 2017 yılında oluşan iki obruk tespit etti.

BUZUL ERİMESİNDEN OLUŞMUŞ

Kahraman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2023'ün son saatlerinde yeni buzul keşfim. Geyik Dağı'nın kuzey batı tarafında, 2585 rakımda, birincisi 2010, ikincisi 2017 yılında oluşmuş iki obruk tespit ettim. İki obruğu önceki yıllarda arazi yapısı uygun olmadığı için görmüştüm ve obrukların çok uzun yıllar önce oluştuğunu düşünmüştüm. Google Earth üzerinden uydu görüntülerini inceledikten sonra, iki obruğun toplam uzunluğunu Google Earth cetveli ile ölçüp 12 metre olduğunu ve obrukların buzul erimesinden dolayı oluştuğunu öğrendim" şeklinde ifadelerde bulundu. – Özlem Kaygusuz

Yeni buzul keşfi doga